Распуцани тандем Боаћи - Пешић

Успела је  Звездина генерална проба пред можда дуел одлуке у Лиги Европе у четвртак против екипе Бате Борисов.
Fudbaleri Crvene zvezde čestitaju Boaćiju na pogotku Foto: crvenazvezdafk.com
Фото: crvenazvezdafk.com

Убедљиви су били црвено-бели против грађевинара - 6:1, а посебно је био распуцан нападачки тандем Боаћи - Пешић. Очигледно Звезди "лежи" Рад, јер ово је десети јубиларни узастопни првенствени тријумф.

Тренер Милојевић опет је у промењеној формацији са ротираним саставом погодио у мету. Брзо и ефектно је домаћин оверио тријумф у малом градском дербију. Већ у 4. минуту Звезда је стигла до вођства после доброг центаршута Родића на правом месту био је Пешић. У 20. минуту са пенала био је прецизан Боаћи за 2:0. У тој ситуацији Ајковић који је повукао Бабића, а потом због приговора зарадио и црвени картон па је практнично меч већ тада био одлучен. Свој голгетерски плес наставио је Боаћи у 26. минуту после правовремене асистенције Пешића.

Све што су гости урадили видели смо у 41. минуту када су заиста брзу и ефектну контру реализовали поготком, а стрелац је био све бољи млади репрезентативац Лутовац.

Наставила је Звезда да "решета" и у другом полувремену. Најпре је у 54. минуту Пешић лопту грудима унео у гол после још једног идеалног центаршута Родића. Био је то 16 погодак од почетка сезоне звездиног центарфора, уједно 12 у Суперлиги.

Потом је опет на сцену ступионемилосрдни Ричмонд Боаћи са два нова поготка за коначних - 6:1. Треба истаћи да је надахнути Звездин нападач постигао четири гола на овом мечу, 18 од старта сезоне, односно 10 у домаћем првенству.

На крају меча навијачи су песмом и лепом кореографијом у којем подсећају своје љубимце да Звезда 25 година чека на пролеће у Европ испратили екипу и подржали је пред дуел са Бате Борисовом.

З. Рангелов


Црвена звезда - Рад 6:1 (3:1)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 10.000, судија: Пипер (Чачак), стрелци: Пешић у 4. и 54. Боаћи у 20. (из пенала) 26. 63. и 83. за Црвену звезду, а Лутовац у 41. минуту за Рад. Жути картони: Бабић (Црвена звезда), Лутовац, Петровић (Рад). Црвени картон: Ајковић (Рад).
 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 7, Ле Талек 7, Бабић 7, Гобељић 7, Доналд 7 (Милијаш), Канга 7, Родић 7 (Радоњић), Милић 7 (Аyић), Пешић 8, Боаћи 9.
 

РАД: Дејановић 5, Љубинковић 6 (Стојановић), Денић 5, Лутовац 7 (Граховац), Петровић 5, Танасијевић 5, Шипчић 5, Вицо 5, Милошев 5 (Гузина), Зоњић 6, Ајковић 5.


Thumbnail

Фото: Танјуг

Рај­ко Ми­тић веч­но уз Зве­зду

Све­ча­ном це­ре­мо­ни­јом ис­пред слу­жбе­ног ула­за Зве­зди­ног ста­ди­о­на от­кри­вен је спо­ме­ник пр­вој Зве­зди­ној фуд­бал­ској зве­зди Рај­ку Ми­ти­ћу. По­ред ве­ли­ког бро­ја при­ста­ли­ца цр­ве­но-бе­лих, мно­го ле­ген­ди клу­ба је до­шло да ода по­част "Чи­ка Рај­ку". О Рај­ку су том при­ли­ком го­во­ри­ли ње­гов би­о­граф Бра­ни­салв Јо­цић, за­тим је­ди­ни фуд­ба­лер ко­ји је за­јед­но са Рај­ком осво­јио ти­ту­лу пр­ва­ка Ср­би­је 1946. го­ди­не Ма­ли­ша Пе­тро­вић, као и ње­гов са­и­грач и при­ја­тељ Вла­ди­ца По­по­вић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести