Растали се ОФК Бечеј 1918 и шеф стручног штаба Бранко Савић

Имали смо све, а остали без ичега! То је била последња изјава шефа стручног штаба ОФК Бечеј 1918 Бранка Савића после утакмице против Бежаније, коју су момци са Тисе, иако скоро 70 минута са играчем више, изгубили резултатом 1:2.
becej fudbal
Фото: Шеф струке Бранко Савић отишао, тренери Далибор Новчић и Милош Андрић су остали, фото: Дневник (В. Јанков)

Само дан касније, јер је јутро паметније од ноћи, дошло је до растанка прволигаша са Тисе и Бранка Савића. Сада у клубу могу да понове исту изјаву, јер су имали младог, перспективног и квалитетног тренера, а остали су без њега.

Основни разлог растанка види се и летимичним погледом ка табели. Само пет победа, један нерешен резултат и девет пораза (16 бодова, гол разлика 18:25), је премали учинак после првог круга лигашког дела прволигашког каравана. Јер, пре почетка актуелне сезоне најављиван је пласман у плеј-оф. С правом, јер су дешавања на терену током минулих 15 утакмица показала да Бечеј вреди више од онога што је до сада урадио. Е, зашто то на терену није и остварио показаће дубље анализе. Сада је премало времена за тако нешто. Првенствена трка се наставља утакмицама другог круга лигашког дела такмичења. У клубу још увек верују да имају квалитет за плеј-оф. С правом или не, показаће време.

„Споразумно смо се растали са тренером Савићем, за кога и даље тврдим да је изврстан стручњак и још бољи човек. Прави професионалац привржен послу. Предстоји му сјајна тренерска каријера, али смо се у погрешно време нашли на истом задатку, који заједнички нисмо испунили. Жао нам је због тога, али старо је правило да је лакше заменити тренера неко 22 играча“, појашњава разлоге растанка са Савићем спортски директор Дејан Станојев.

Било је оваквих наговештаја и раније, али се очекивало да ће се ситуација у ходу поправити. Јер, увек је мало недостајао да се оствари циљ на терену. Окршај са Бежанијом и безидејна игра у наставку, при резултату 1:0 и са играчем више, прелила је чашу. Изабран је најнепопуларнији и најтежи потез. Преостало је још осам утакмица у актуелној полусезони, није лако сада наћи квалитетног тренера, поготово када се има на уму распоред утакмица које Бечејцима предстоје. Играће пет пута код куће, против Будућности, Златибора, Металца, ТСЦ-а и Инђије, а три пута ће гостовати - Синђелићу, Јавору и Жаркову. Пада у очи да ривали заузимају првих шест места на табели. Први изазов је у петак, од 13 сати, против Будућности из Добановаца. Олакшавајућа околност је та што је то  једини ривалом који је тренутно ниже од њих пласиран. Екипу ће са клупе предводити тандем спортски директор Дејан Станојев – тренер у стручном штабу Далибор Новчић. Обојица добро познају екипу.

„Нашао сам се у врло неугодној ситуацији. Треба екипу, после пораза од Бежаније, вратити у нормалу, а потребно је пронаћи и тренера који ће се прихватити тешког задатка. Уз то, имамо неколико повређених играча, па нисмо сигурни да ли ће се сви опоравити до петка. Али, не вреди јадиковати, морамо сви уложити максимум труда и премостити недаће у које смо запали. Колико год да изгеда нестварно, још увек нас држи мисао да можемо међу првих осам екипа“, не напушта оптимизам Дејана Станојева.

Црта је подвучена. Први круг је завршен на неубедљивом 12. месту. Хоће ли у другом бити успешнији, показаће време. Подсећања ради, у првих осам кола, колико ће се играти и у другом кругу, освојено је шест бодова. Бечејци трку настављају утакмицом против Будућности, коју су савладали у гостима (1:0).  

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести