Реднап: Ван Дајк је Видић, Фердинанд и Тери у једном

ЛОНДОН: Дефанзивац Ливерпула Вирџил ван Дајк је "мешавина" Немање Видића, Рија Фердинанда и Џона Терија, изјавио је бивши фудбалера клуба са Енфилда Џејми Реднап.
Rednap Heri/EPA/GERRY PENNY
Фото: EPA/GERRY PENNY

Некадашњи енглески репрезентативац сматра да ван Дајк може да надмаши тројицу врхунских штопера и буде најбољи дефанзивац Премијер лиге свих времена.

"Сада смо на половини сезоне, али већ сада многи говоре да је ван Дајк озбиљан у трци за најбољег играча. Он је фудбалер који би сваки тим пожелео. Од тројице најбољих дефанзиваца Премијер лиге икада - Терија, Фердинанда и Видића, ван Дајк је један од један у телу свих њих", рекао је Реднап за Дејли Мејл.

Реднап је и објаснио које Холанђанин има карактеристе од поменутог трија.

"Чита игру као Тери и дубоко стоји, има одличан пас као Рио, а иако није агресиван као Видић поседује исти ратнички менталитет за победом. Миран је, сталожен и сјајан у ваздуху. Прави лидер", нахвалио је Реднап најскупље плаћеног дефанзивца икад од 80 милиона.

Да би постао најбољи, Реднап подвлачи, ван Дајк мора да осваја трофеје, па ове сезоне има шансу са Ливерпулом да то уради у Премијер лиги.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести