Реконструише се и дотерује игралиште ФК Борац на Клиси

Наш лист писао је пред крај 2019. године о оснивању ФК Динамо у Новом Саду, у којем ће дечаци, под руководством шефа стручног штаба Андреја Чернишова, некадашњег репрезентативца СССР-а и Русије, стицати фудбалско знање.
Uros Milojkovic i Andrej Cernisov
Фото: Урош Милојковић и Андреј Чернишов, фото: Дневник

Овај стручњак је, после периода у ком су руководиоци новог клуба решавали питања из домена организације, допутовао у Нови Сад и постао његов становник, а ускоро се, по речима председника Динама Уроша Милојковића, очекује и званични почетак рада.

- План нам је да, уколико нам временске прилике то буду дозволиле, стартујемо с тренинзима у марту - рекао је Милојковић. - Тренутно је у току селекција тренера која се одвија под будним оком Чернишова, како би деца имала озбиљан и посвећен рад стручног кадра. Током првих месец дана тренинзи ће бити бесплатни, јер нам је жеља да се заинтересовани дечаци и њихови родитељи упознају с условима, квалитетом и филозофијом рада у ФК Динамо. Овом приликом нагласићу и то да сви они који желе да тренирају у нашем клубу и с таквим тренером какав је Андреј Чернишов могу да се јаве сваког радног дана од 9 до 16 часова у просторијама клуба, које се налазе на Темеринском путу 2.

У првим данима по основњу владала је неизвесност у поглед тога где ће се сам рад одвијати. Та недоумица сада је решена.


Амбициозни планови

Урош Милојковић не крије да клуб има веома амбициозне планове.

- Заиста је пуно идеја које имамо, а тренутно смо најзапосленији на промоцији нашег клуба. Када све то буде ускоро кренуло, желимо да успоставимо сарадњу и са другим академијама, да одлазимо на турнире у земљи и иностранству и да сами организујемо такмичења у нашој средини. – најавио је Милојковић


- Тренутно је у току комплетна реконструкција и реновирање објекта на игралишту ФК Борац на Клиси. Потрудићемо се да младом нараштају омогућимо максимално добре услове за рад, баш онакве какве и доликују клубу који има веома високе амбиције и који ће се брзо ширити и на остале регионе у Србији. У првих месец дана на полазницима наше школе је само то да понесу опрему за тренинг, а када се буду, убеђени смо, коначно одлучили да желе да наставе да раде у Динаму, по уплати прве чланарине, од клуба ће добити комплетну опрему у којој ће вежбати. Водићемо рачуна, поред фудбалског напредовања, и о томе како ће деца изгледати, а наш клуб већ сада обезбеђује за њих врхунске, нове реквизите за рад - објаснио је Милојковић.

По речима Андреја Чернишова, за тренинге могу да се пријаве дечаци почев од пет година старости.

- На путу смо да завршимо рад на селекцији тренера, јер нам је намера да свака генерација има посебног стручњака који ће водити рачуна о њој. Тренираће се по програму који сам направио на основу властитог искуства, али и користећи све оно што је, по мени, најбоље у раду неких других академија у којима сам боравио. Рекли смо да планирамо да рад ФК Динамо ширимо и на друге регионе у Србији и занимљиво је то што ће се и у свим нашим будућим филијалама спроводити идентичан начин тренинга. Желимо, такође, да у перспективи доведемо и тренера голмана, кондиционог стручњака, као и људе за медицински тим, јер ништа нећемо да препуштамо случају. Све ово што радимо има за циљ стварање озбиљног клуба, с јасно постављеним начелима рада, понашања и фудбалског едуковања – поручио је Чернишов.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести