Стојковић одбраном пенала узео бод, Спартак ЖК - Партизан 0:0

КУЛА: У утакмици 12. кола Суперлиге Србије, фудбалери Спартака ЖК и Партизана ремизирали су без голова, а оба тима могла су да стигну и до победе.
1
Фото: Стојковић је ухватио “живу лопту” Чечарићу с пенала Фото: Стар спорт

Ревија промашаја је оно што је обележило овај меч. Ривали су кренули агресивно, играо се нападачки фудбал на стадиону у Кули. Ривали су се истицали високим пресингом, па није било лако пренети лопту на противничку половину. Акције су се углавном градиле по боковима, где су се истакли крилни играчи два тима.

Спартак је био конкретнији у почетку преко расположеног Денковића и задавао је муке црно-белима. Београђани су углавном покушавали преко Закарића, али он није имао коме да пошаље завршни пас. Шанси није било јер су нападачи оба тима били одсечени. Много пажње се посвећивало дефанзиви, па употребљиве дубинске лопте нису могле да прођу. Лепих потеза није било, тек понекад појединци би се истакли добрим дриблингом.

После периода досадније игре, у 31. минуту Спартак је изборио једанаестерац. Одлука арбитра Васића била је потпуно исправна, након што је Шћекић неспретно стартовао на једног играча Суботичана, због чега је добио и жути картон. Казнени ударац извео је Чечарић, али је Стојковић тај одарац одбранио. Финиш првог дела игре добио је Спартак, али су црно-бели у неколико наврата успели да се одбране. Утисак о првих 45 минута био је да је домаћин доста „затегао“ линије и да с новим тренером Предрагом Роганом  креће у лепше првенствене дане.


Роган: Заслужили смо бод

Прилично смркнутог израза лица, тренер Партизана Зоран Мирковић овако је прокоментарисао утакмиу у Кули:

- Прво полувреме смо практично протраћили, јер смо лоше ушли у сусрет. За разлику од нас, Спартак је играо доста добро и пропустио прилику да поведе из пенала у првих 45 минута. У наставку смо играли боље, али сам разочаран јер Партизан мора да игра много боље од оног што је у Кули приказао.

Предраг Роган, шеф струке у суботичком суперлигашу, за разлику од свог колеге, био је задовољан епилогом сусрета.

- Наши играчи имали су највећу обавезу према себи самима, да докажу потенцијал и квалитет и покажу да тренутни пласман на табели не показује реално то какав тим имамо. Мислим да смо заслужено дошли до ремија, иако остаје жал због промашеног пенала Чечарића у првом делу игре. То је, међутим, фудбал и одмах морамо да се окренемо обавезама које су пред нама. Првенство се тек заукава, идемо даље - изјавио је Роган.


У наставку, Партизан је кренуо нешто агресивније и одмах је имао прилику преко Милетића, али је Остојић интервенисао. Доста агилан био је и Јанковић, али његове лопте нису имале ,,очи“, а и када би био у ситуацији да нешто важније направи, заустављан је фауловима, који често нису били нимало нежни. „Ваљак“ је имао иницијативу, налазио рупе у поставци Спартака, али ретко долазио до правих прилика. Ипак, у 61. минуту у шанси је био Гомеш, али је главом шутирао непрецизно. Нешто касније прети и Јанковић, али и он циља поред гола. Ревији промашаја придружио се и Данило Пантић, који је с петнаестак метара шутирао врло лоше. Нестала је агресивност Спартака, као да момци из суботице нису имали снаге за нешто више. На томе ће нови тренер „голубова“ морати да поради,  а шансу утакмице имао је Милетић, који је са 7-8 метара искоса шутирао „небу под облаке“.

За све пропуштено црно-бели су могли бити кажњени у надокнади времена када је Дунђерски, из повољне позиције, шутирао слабо, право у Стојковића.

И. Лазаревић 

КУЛА: Стадион ,,Милан Средановић“, гледалаца: 3.000, судија: Васић (Нови Жедник). Жути картони: Текијашки, Ћаласан, Марчић и Торбица (Спартак), а Шћекић (Партизан).

СПАРТАК ЖК: Остојић 6,5, Текијашки 6, Ћаласан 6, Керкез 6,5, Милошевић 6, Марчић 6, Шимура 6, Главчић 6,5 (Вукчевић 6), Чечарић 6,5 (Дунђерски 6,5), Обрадовић 6 (Торбица 6), Денковић 6,5.

ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Н. Р. Милетић 6,5, Марковић 6, Валијенте 6, Урошевић 6, Косовић 6 (Николић 6,5), Шћекић 5,5, Јанковић 7, Пантић 6, Закарић 6,5, Гомеш 6.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести