Ревија голова и промашаја у дуелу Швајцарске и Турске

Репрезентативци Швајцарске, упркос сигурној победи, завршили су на трећем месту А групе.
svajcarska
Фото: Tanjug

Био је то један од најзанимљивих мечева на првенству, пошто се играло отворено и са великим бројем шутева на гол (40 на гол, 15 у оквир).

Турска је у првих пет минута имала три шута – два су ишла поред гола, а један је сјајно одбранио Јан Зомер. Чинило се да су Турци сјајно ушли у меч и да могу да изненаде, међутим, Швајцарска је из првог напада стигла до поготка.

Харис Сеферовић је снажним ударцем са ивице казненог простора погодио доњи десни угао. Био је то леп гол, а још лепши постигао је Ђердан Шаћири у 26. минуту, када је десном ногом погодио рашље. Зомер се до краја полувремена истакао се још две одбране и био је просто невероватан.

И у другом делу се играло добро, отворено и Турци су преко Кавечија, који је после лепе варке погодио рашље, дошли до гола. Само шест минута касније после контре Зубер је перфектно пронашао Шаћирија, који је са 10 метара погодио мрежу и решио све дилеме. Швајцарци су могли да славе можда и убедљивије, а ваља рећи да је Џака у 78. минуту погодио стативу из слободног ударца са 16 метара. 

С. Р.

Швајцарска - Турска 3:1 (2:0)

БАКУ: Олимпијски стадион, гледалаца око 18.000, судија: Винчић (Словенија), стрелци: Сеферовић  у 6. и Шаћири у 26. и 68. за Швајцарску, а Кавечи у 62. минуту за Турску, жути картони: Чалханоглу, Челик и Сојучу (Турска).

ШВАЈЦАРСКА: Зомер – Елведи, Аканђи, Родригез – Зубер (Бенито), Видмер (Мбабу), Џака, Фројлер, Шаћири (Варгас) – Сеферовић (Гаврановић), Емболо (Мехмеди).

ТУРСКА: Чакир – Ајхан (Јокушлу), Челик, Сојунчу, Демирал – Мулдур, Кавечи ( Кокчу), Туфан (Јазичи), Чалханоглу (Токуз) – Ундер (Караман), Јилмаз.

А група

Турска - Италија        0:3

Велс - Швајцарска     1:1

Турска - Велс    0:2

Италија - Швајцарска         3:0

Швајцарска - Турска 3:1

Италија - Велс   1:0

1. Италија 3      3      0      0      7:0    9

2. Велс      3      1      1      1      3:2    4

3. Швајцарска   3      1      1      1      4:5    4

4. Турска   3      0      0      3      1:8    0

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести