С припрема фудбалера Војводине: И Марко Гајић напустио Златибор

Уместо да, како су очекивали, редове фудбалера Војводине на Златибору појачају новоангажовани играчи, у клубу се суочавају с (не)планираним одласцима.
marko putincanin i marko gajic
Фото: Марко Путинчанин и Марко Гајић су отишли са Златобора, фото: Дневник

Ниједно ново лице није стигло на планинску лепотицу, уколико изузмемо долазак Немање Милојевића, дан после осталих кандидата за тим. Након одласка Марка Путинчанина у Олимпију из Љубљане и Александра Радовановића у француски Ланс, црвено-бели табор напустио је и Марко Гајић, играч који је у овом прелазном року стигао из Вождовца.

Дан није наговештавао посебне занимљивости, али је преподневни тренинг неочекивано пропустио Гајић. Тренер Александар Веселиновић није умео да објасни где се овај штопер налази и због чега га нема на тренингу.

„Не знамо где је Гајић, не можемо да га пронађемо“, рекао је Веселиновић новинарима који прате припреме Војводине.

По повратку са тренинга сазнали смо да је Марко Гајић спаковао ствари и напустио хотел, а на телефонске позиве није одговарао. Наводно, попут Путинчанина и он је добио позив од Илије Столице да пређе у Олимпију и због тога никако није желео да код нотара овери потписани уговор с Вошом. Нотарка је, чак, у петак била на Златибору и Гајић је тада одбио да стави потпис на оверу, па се нешто касније, после дугих разговора с генералним директором клуба Дарком Јевтићем и спортским директором Сашом Дракулићем, предомислио и одлучио да то, ипак, учини. Чинило се да је све договорено, али је на путу ка нотару у Ужицу, поново одбио такву могућност и после тога је једноставно – нестао. Као разлог за такав потез, додуше незванично, навео је да су мењане договорене одредбе уговора и да то није могао да прихвати. Истина је, као и увек у оваквим ситуацијама, негде између, а чињеница је да тренер Веселиновић више не може да рачуна на несуђено појачање.

„Пре неки дан рекао сам да под хитно морамо да доведемо четворицу играча, а сада је та бројка повећана на пет фудбалера“, казао је Веселиновић.

Фото: ФК Војводина


Двојац радио одвојено

Емил Роцков није бранио у утакмици против Будућности због  бола у мишићу задње ложе, а током утакмице с Подгоричанима игру је напустио Лазар Зличић, који је добио ударац у бутину. Због тога су њих двојица тренирали лакшим интензитетом, на препоруку лекара др Владимира Чолаковића.

"Из превентивних разлога препоручио сам тренеру Веселиновићу да раде одвојено, али ће обојица већ данас моћи да тренирају пуном снагом", рекао је др Чолаковић.


„Ситуација је сада веома озбиљна, а мој стручни штаб и ја настојимо да задржимо добру атмосферу међу играчима, иако је то веома тешко после свих збивања која су се дешавала током неколико протеклих дана. Покушавам да задржим осмех на лицу, али ми, верујте, то није ни мало једноставно. Таман успемо да затворимо једну рупу у планираној екипи, а појаве се две нове.“

Припреме на Златибору клизе ка завршетку. Због немогућности да пронађу одговарајућег ривала за 30. јун, све чешће се може чути да би црвено-бели раније од планираног могли да се врате кући, јер у Новом Саду много лакше би обезбедили још једну тренинг утакмицу. С друге стране, тренутни играчки фонд није довољан како би се кренуло ка остваривању зацртаног плана и резултатских амбиција, а времена до почетка новог првенства у Суперлиги све је мање. И уколико их пронађу, неки нови играчи имаће веома мало времена да се уиграју с остатком екипе, па је више него јасно да се упалила црвена лампица аларма, као знак озбиљног упозорења.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести