Са припрема Партизана на Похорју: Садик мења Гомеша у шпицу

Фудбалери Партизана налазе се на припремама на Похорју где ће остати једанаест дана.
partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

У односу на тим који је имао на Златибору, овога пута тренер Саво Милошевић рачуна и на новаљију Умара Садика, који је дошао из Роме.

- Дуго смо тражили фудбалера профила сличног Рикарду и добили смо га. Садик је млад играч, нема велико искуство, али је екстраталенат и једног дана  могли бисмо добро да га продамо. Тешко је куповати играча преко видео снимака и морате да обратите много више пажње него када га уживо гледате, али видели смо шта смо хтели, ја сам задовољан, има све особине које сам хтео да има шпиц, пре свега сам тражио високог нападача, јер се уклапа у моју фудбалску филозофију – обратио се стартег црно-белих новинарима на Похорју.

У Партизан се после годину дана вратио и Сејдуба Сума.

- Слажем се са њим да је најбоље да игра на својој омиљеној позицији: централног везног. Таква му је физиономија, профил, стил игре. С обзиром на његову слабију дефназиву ниједна друга позиција не долази у обзир. Добиће шансу.

Саво Милошевић се осврнуо и на текући прелазни рок.

- До 10. јула када играмо меч са Бордоом требало би да имамо комплетиран тим. Требало би да доведемо још два, три играча и то су странци. Ништа више од тога не могу да кажем. У наредних неколико дана знаће се све.

Стратег црно-белих истиче да је јасно предочио руководству клуба да не би смело да се деси да му неки играч оде два, три дана пред почетак првенства.

- То сам изричито нагласио и мислим да ће ту све бити у реду. Могу да иду неки момци чији трансфер би донео Партизану подоста пара, али то мора да се одради на време.

Извесно је да ће Партизан напустити Рикардо Гомеш.

- Преговара се, постоје конкретне понуде и вероватно ће нас напустити. Али, он не размишља о томе, посвећен је раду са нама, прави је професионалац.

За крај, Саво Милошевић је је открио и име новог капитена, после завршетка каријере Саше Илића.

- Траку ће од сада ностити Владимир Стојковић, а заменик ће му бити Милан Смиљанић. То није одлука тренера, већ хијерархија која мора да се поштује у тиму – истакао је стратег Партизана.    

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести