Шампион лако погађао мрежу Роцкова

У овом тренутку дефинитивно утакмица Црвена звезда – Војводина  није један од дербија у српском фудбалу. Моћна, расположена и мотивисана екипа Звезде лако је срушила новосадски тим, постигавши четири гола и приказавши игру достојну шампиона.
Marko Marin u duelu sa Djuricinom/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда/Најбољи актер дербија: Марко Марин у дуелу са Ђуричином

Преко 22.000 гледалаца имало је прилику да ужива у игри, пре свих, сјајног Марка Марина, а онда и осталих ученика тренера Владана Милојевића, док су фудбалери Војводине приказали таман онолико колико им је то домаћин дозволио - деловали су прилично уплашено атмосфером и ривалом, из чега, осим пораза, нису ни имали чему лепшем да се надају.

Само десетак минута нешто боље игре у периоду између 55. и 65. минута омогућило је тиму младог тренера Радована Кривокапића да створи две изгледније ситуације преко Езеа и Ђуричина, и то је било практично све, уз одличан ударац новајлије Матића у 88. минуту,који је Борјан избио у корнер. На другој страни, одбрана Воше, део тима који је предњачио током јесење полусезоне и током зимских припрема, веома лако је примала голове. Због тога, практично никакве неизвесности око крајњег исхода и није било, Звезда је уписала планиране бодове, а новосадском суперлигашу преостаје да у наредних осам рунди учини велики напор и покуша да се, упркос тешком распореду, некако домогне пласмана у плеј-оф.


Амбијент

Навијачи Црвене звезде направили су сјајан амбијент на утакмици с Војводином. Забележена је званично посета од 22.386 гледалаца, а уз Војводину је била група од око 200 присталица. Наравно, подршка домаћем тиму била је изузетна, али треба нагласити и то да су симпатизери Воше свим силама настојали да подршком помогну својим љубимцима.

Осам голова од Звезде

У минула 22 првенствена кола фудбалери Војводине примили су укупно 19 голова. Индикативно је, међутим, да су играчи Звезде успели да новог капитена Новосађана Емила Роцкова савладају чак осам пута у две утакмице (4:1 и 4:0). По два пута стрелци за актуелног првака били су Бен, Павков и Боаћи, док су се по једном у листу стрелаца уписали Бабић и Симић. Једини гол за Вошу постигао је Ђуричин.


- Звезда је показала да је без премца у нашој лиги, пружила је изванредну игру и због тога смо у појединим тренуцима деловали немоћно - рекао је Радован Кривокапић. - Нисмо у Београд отишли с намером да се бранимо и покушали смо да играмо, али је, поновићу, квалитет домаћина учинио да не буде тако. Сигурно је да нисам задовољан због убедљивог пораза, али је било одређених сегмената који ме уверавају да можемо много више и боље. Ту, пре свега, мислим на пас игру и жељу да угрозимо гол ривала.

Код вођства домаћина од 2:0, имала је Војводина две прилике да смањи дефицит и врати се у сусрет. На жалост њених навијача, Езе и Ђуричин, а онда ни Гојков, нису успели да савладају Борјана. То је, испоставиће се, био крај свих надања чете из Новог Сада у повољнији исход.

- Имали смо те две прилике, али је Борјан одлично интервенисао. Идемо даље, окрећемо се наредној утакмици с Радничким у Новом Саду, јер је она јако битна за нас, а играмо се веома квалитетним противником. Оно што је било добро у дуелу са Звездом треба да негујемо и усавршавамо, а оно што није ваљало мораћемо брзо и у ходу да исправљамо. Потребно нам је доста рада и агресивности која нам је можда недостајала против Звезде. Нисмо били чврсто на земљи и то је основни разлог за убедљив пораз. Убеђен сам да овај тим Војводине може боље и свим снагама ћемо се трудити да то докажемо у следећем сусрету - најавио је Кривокапић.   Наредну  утакмицу Војводина игра са другопласираним Нишлијама на “Карађорђу”,22. фебруара, од 18 часова.

А. Предојевић

У инспиративном амбијенту не може да се игра слабо

Фудбалери Црвене звезде  убедљиво су победили Војводину и тиме наставили овосезонски  шампионски плес. Црвено-бели су приказали одличан фудбал, ношени подршком више од 20.000 навијача, а резултат свега био је њихов сигуран тријумф.

Тренер Владан Милојевић задовољан је издањем својих изабраника, али је истакао и неке мане.

- Честитам играчима на одговорној и борбеној утакмици, урадили смо све оно што смо вежбали на припремама. Било је и неких падова у нашој игри, пре свега у 63. минуту, када је Војводина могла да смањи и врати се у меч. Ситуације као што је та морамо боље да решавамо, да не улазимо у панику. Али, добро, када добијете једну квалитетну и полетну екипу каква је новосадска морате бити презадовољни. Добре ствари ћемо још да унапређујемо, а лоше да коригујемо и настојимо да нам се не понављају – рекао је Милојевић.

Стратег шампиона био је очаран амбијентом на стадиону.

- Заиста је био диван амбијент, а када је тако онда заиста не може да се игра слабо. Приказали смо добар фудбал, али не смем а да не споменем да је Војводина желела да се надмеће, није се определила само на одбрану. Због тога је веома ценим, у тренутку када има већи број младих играча у тиму и када су у транзицији, Новосађани нису одустали од своје филозофије, а то је - нападачки фудбал. На правом су путу да се консолидују и од срца им желим пласман у плеј-оф.


Иванић: Публика ме је мотивисала

Деби у дресу Црвене звезде имао је некадашњи капитен Војводине Мирко Иванић.

- Осећао сам се сјајно, публика ме је мотивисала, било је уживање наћи се на терену. Није ми било тешко да се уклопим, све је прошло у најбољем реду.О разлици нисмо ни размишљали, желели смо само да одиграмо добру партију и продужимо победнички низ – рекао је Иванић.


Милојевић је споменуо да се прибојавао меча са Вошом.

- Када тек изађете из припрема велика је непознаница како ћете се борити за бодове. Припремене и првенствене утакмице су небо и земља. Момци су још једном били професионални и све моје стрепње брзо  су одагнали.

Милојевић у принципу не издваја попјединаца, овог пута то је учинио.

- Сви су били одлични, али када имате Марка Марина у екипи све је лакше – истакао је Милојевић.

Стрелац четвртог гола био је Милан Павков који је презадовољан издањем екипе.

- Све је било савршено, идеално смо почели годину. У другом полувремену смо мало спустили ритам, али смо слушали инструкције са клупе и није било проблема. Када смо на том нивоу, ретко ко код нас може да нам парира – сматра Павков.

Голгетер је подсетио да је настваљена ниска из припремног периода.

- Наставили смо тријумфални низ са припрема. Очекујем да максимални будемо и у Сурдулици и забележимо још једну победу. Радник је незгодан ривал, али ми смо на победничком колосеку  и желимо на њему да останемо – поручио је Павков.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести