Саничанин: У Белеку форма за успешну сезону

Током зимске паузе у домаћем првенству, фудбалер Војводине Синиша Саничанин боравио је у родном Приједору.
д
Фото: Ј. Грлић

Новопечени репрезентативац БиХ искористио је слободне дане да браком крунише дугогодишњу везу с девојком Теодором, такође Приједорчанком, па овај, без сумње леп и важан корак у животу сваког човека, види и као најаву за успешну сезону која му следи. Због свадбе, популарни Сани дан касније стигао је на почетак тренажног процеса екипе Војводине и већ је, заједно са саиграчима, одрадио прву недељу припрема.

- И поред пандемије корона вируса, 2020. годину памтићу само по лепим стварима - рекао је Саничанин. - Дебитовао сам у репрезентацији БиХ, с Војводином освојио Куп Србије и био трећи у првенству, чиме смо изборили право за учешће у квалификацијама за Лигу Европе, а сада смо поново на истој позицији после јесењег дела првенства. Волео бих да ми и ова година донесе радости, а женидба као да најављује и представља увертиру за успешну и лепу сезону.

Није тајна да постоји интересовање појединих европских тимова за ваше услуге. Има ли ту неких новости, односно конкретних понуда, јер у јавност је испливала информација да би турски Бешикташ желео да вас види у својим редовима?

- Интересовање појединих клубова и прича о мом трансферу има, али за сада не могу ништа конкретније да вам кажем на ту тему. Знам толико да бих волео да каријеру наставим у иностранству, али само под условом да тиме будемо задовољни и Војводина и ја. Када нека званична понуда буде стигла у клуб, моћи ћемо одређеније да причамо. Што се Бешикташа тиче, не знам да ли би људи из тог клуба волели да дођем у Истанбул, али знам да бих у турском првенству могао да успешно играм. Тим пре што доста мојих саиграча из селекције БиХ наступа за тамошње клубове и не би ми био проблем да се брзо привикнем на услове.

Вратимо се у реалност: како протичу уводни дани у припреме Војводине?

- Почетак је, као и увек, био доста тежак, али смо прошли базични део рада веома успешно. Остало нам је још пар дана да тренирамо у Новом Саду, у среду бисмо требали да одиграмо и прву контролну утакмицу с ОФК Бачком, а онда нам следи одлазак у Белек, где ћемо радити две недеље. Услове који нас тамо очекују веома добро знамо, сјајни су и имаћемо прилику да дотерамо форму за наставак првенства у Суперлиги.

Како оцењујете квалитет црвено-белог тима и његове могућности у наставку сезоне?

- Имамо веома добру екипу, што смо потврдили играма и резултатима у читавој 2020. години. Тренутно смо трећи на табели и сасвим је реално да се поново изборимо за учешће у Европи, па је на свима нама сада задатак да се што боље припремимо за наставак лиге. Црвена звезда нам је пуно одмакла на табели и није реално да причамо о конкрентности у борби за шампионску титулу, али верујем да би Војводина у догледно време могла и у њу да се упусти.

Одиграли сте 100 утакмица у црвено-белом дресу, али сте финиш јесењег дела првенства пропустили због повреде и нисте успели да упишете и 101. наступ?

- Велика је част за мене то што сам у 100 утакмица носио дрес Војводине. Већ три и по године сам члан овог клуба, а видећемо шта будућност доноси, односно да ли ћу одиграти и ту 101. утакмицу. У сваком случају, размишљам једино о томе да максимално спреман дочекам наставак првенства, посвећен сам томе и једино у том правцу размишљам. Тренинзи у Белеку, као и јаке провере које ћемо тамо имати, послужиће нам да остваримо тај циљ, а остаје нам да видимо шта будућност доноси - како Војводини, тако и мени - поручио је Синиша Саничанин.

А. Предојевић


Јесенас три пута стрелац

Саничанин је јесенас наступио у 12 утакмица домаћег првенства, прецизније одиграо је 981 минут (просечно 81,5) у црвено-белом дресу. Иако му у опису посла не стоји голгетерски учинак, успео је да три пута затресе мреже ривала (против Чукаричког, Вождовца и Младости), а добио је и два жута картона. Нажалост, у последњих пет јесењих сусрета паузирао је због повреде.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести