Шарац: Воши следи дуга, тешка и занимљива сезона

Припремни период наших најбољих фудбалских тимова дошао је до самог краја, јер већ од сутра крећу битке за првенствене бодове.
д
Фото: Ј. Грлић

Чак 20 тимова наћи ће се у стартном суперлигашком блоку, па ће борба за титулу, трофеј победника Купа и излазак у Европу бити веома занимљива, али исто се односи и на дуеле за опстанак, пошто ће чак шест тимова крајем маја 2021. године морати да се пресели у нижи ранг. Уз то, на сцену ступа и правило о бонус играчима, што значи да ће у стартној постави сваког клуба морати да буду двојица играча млађих од 21 године. У ове године специфичним условима за припреме, када неке од екипа, попут новосадске Војводине, нису одлазиле из својих градова већ су у њима одрадиле комплетни циклус рада, уводни сусрети понудиће скице за стварање слике о томе колико квалитетно су у томе успеле, посебно у светлу чињенице да због актуелне епидемиолошке ситуације нису имале довољно прилика да играју контролне утакмице и уигравају тим.

Драган Шарац већ годинама је битни члан стручног штаба тренера Ненада Лалатовића, у којем се налази и Видак Братић. За „Дневник“ Шарац је причао о томе с каквим амбицијама Воша улази у нову сезону, колико и како се појачала, хоће ли евентуално бити још новајлија у црвено-белом дресу, као и о још неким темама.

Задовољни смо екипом коју сада имамо, за тим конкуришу 23 играча и тројица голмана. Добро смо попуњени на свим позицијама, али, по мени, можда би нам био потребан још један новајлија, не бих се изјашњавао о томе на којој позицији, да заокружимо слику коју желимо да видимо у екипи

- Пауза између две сезоне била је кратка, а онда смо због корона вируса одлучили да комплетне припреме одрадимо у нашем Фудбалском центру „Вујадин Бошков“. Радили смо веома добро, екипа је одлично реаговала на тренерске захтеве тако да првенство дочекујемо физички доста добро припремљени. На почетку сезоне имамо веома тежак распоред, али и прави такмичарски, искусни и квалитетни тим, па верујем да ћемо стартовати у складу с амбицијама које смо поставили – да конкуришемо за европску визу, али и да пробамо да нападнемо титулу и Куп, као и да уђемо у групну фазу Лиге Европе. Неће, наравно, све зависити искључиво од нас, али мораћемо да уложимо максимум како бисмо испунили наше и жеље навијача. У сваком случају, пред нама је дуга, тешка и занимљива сезона – рекао је Шарац.

Црвено-бели су довели двојицу  новајлија, па сада за стартну поставу конкуришу Владимир Ковачевић и Новица Максимовић. Какви су ваши први утисци о њиховој спремности?

- Пре свега, реч је о момцима с којима смо Лалатовић, Братић и ја већ радили приликом нашег првог боравка у Новом Саду. Добро их знамо, као што су и они упознати са захтевима, али и системом рада и игре који пред играче постављамо. Квалитетни су фудбалери, уосталом због тога смо их и довели, а сада је на њима да се наметну. Иако нисмо имали могућности да их проверимо у некој тренинг-утакмици, за Максимовића не би требало да буде проблема, јер је све до пре две недеље играо првенствене сусрете у Грчкој. Тешко је дати неки конкретнији суд о њиховој тренутној спремности, јер једно су тренинзи, а нешто сасвим друго услови које собом доноси утакмица, али очекујем да ће веома брзо доказати потенцијал који имају.

Постоји ли могућност да стигне  још који  новајлија?

- Задовољни смо екипом коју сада имамо,за тим конкуришу 23 играча и тројица голмана. Добро смо попуњени на свим позицијама, али, по мени, можда би нам био потребан још један новајлија, не бих се изјашњавао о томе на којој позицији, да заокружимо слику екипе коју желимо.

Од ове сезоне уводе се и бонус играчи, што отвара могућност фудбалерима до 21 године да добију значајнију минутажу?

- Сви тимови мораће да озбиљну улогу у игри пруже младима, а на њима је да то искористе. Имамо ту одговарајућа решења, јер ће за те две позиције, али не и само за њих, конкурисати Топић, који се опоравио од повреде, Зукић,  Нешковић, Деветак, Богдановић...

И наступи у квалификацијама за Лигу Европе биће изазовни?

- Наравно, желимо да стигнемо до групне фазе тог такмичења, што би био сјајан резултат. Доста ће, поред квалитета екипе, зависити и од жреба, кога ћемо добити за ривала, али право на снове нико нам не може одузети.

Сутра у Сенти Војводину чека дерби 1. кола са изврсном  екипом ТСЦ-а?

- Пред нама је заиста прави дерби, јер једна наспрам друге наћи ће се две екипе које ће играти у Европи. Тополчани су нас у прошлој сезони намучили, играли смо с њима без победника на „Карађорђу“, а изгубили смо, по великој магли, сусрет на стадиону у Сенти. ТСЦ је озбиљан тим, има одличну и искусну екипу која се није пуно променила у односу на прошлу сезону и свесни смо да нам неће у петак бити ни мало лако. Ипак, ми од нашег циља не одустајемо, у свакој утакмици покушаћемо да стигнемо до читавог плена, тако ће бити и на овом гостовању – поручио је Драган Шарац.

А. Предојевић


Распоред у првих шест кола

У првих шест кола Суперлиге Новосађани имају тежак распоред. Прво гостују ТСЦ-у,  у наредну среду у госте им стиже Чукарички, следи гостовање Вождовцу, онда у Нови Сад стиже Младостииз Лучана,следи сусрет с Напретком у Крушевцу и на крају овог циклуса дерби с Партизаном на „Карађорђу“.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести