Саша Илић: Стадион Партизана назвао бих по Моци Вукотићу

БЕОГРАД: Легендарни капитен Партизана Саша Илић рекао је да би стадион у Хумској назвао по Момчилу Моци Вукотићу, играчу са највише наступа у црно-белом дресу.
sasa ilic/TANJUG/ TANJA VALIC/ nr
Фото: TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

"По мом мишљењу, у Партизану постоји један играч који се издваја више од осталих, а то је Моца Вукотић. Па ако треба да се стадион зове по некоме, нека буде Стадион Моца Вукотић", рекао је Илић, гостујућују у емисји "Лавовске приче".

Илић је открио и како је постао капитен.

""Капитен сам постао случајно кад сам имао 19 година. Партизан је тада имао правила да играчи уз омладинске школе постају капитени, а ја сам имао срећу да је таман тада отишао Иван Томић И руководство клуба је одлучило да ми додели траку коју сам носио доста дуго", .

Бивши ас црно-белих, који је ове сезоне завршио играчку каријеру, истакао је да је лако бити капитен када је све добро.

"Бити капитен Партизана је велика част, али лако је бити капитен у тренуцима када све иде како треба, али када постане тешко, тада је такође потребно да станеш испред екипе и да ти екипа верује", додао је он.

На питање како се одлучио за број 22, који је носио готово целу каријеру, Илић је објаснио: 

"Када сам почео да играм, главну реч у клубу за додељивање бројева водио је економ. Он ми је када сам постао првотимац донео дрес са бројем један и рекао да сада играм под тим бројем. Није ми било пријатно, али нисам имао право да се буним. Једва сам чекао следећу сезону када сам добио број 22. Тада је све кренуло како треба, имао сам успехе и на личном и на спортском плану, тако да сам заволео тај број и нисам хтео да га мењам до краја каријере", истакао је Илић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести