Савићевић: Пикси посебан, волео је да тренира више од мене

БЕОГРАД: Имали смо врхунске каријере, Пикси је био посебан на свој начин, ја на свој.
s
Фото: Youtube Printscreen

Он није волео више фудбал од мене, али је волео више да тренира, а ја сам био другачије фокусиран, рекао је Танјугу легендарни фудбалер Црвене звезде Дејан Савићевић, актуелни председник Фудбалског савеза Црне Горе.

Савићевић је данас био специјални гост на промоцији књиге "Пикси- све за 10" и истакао да му је задовољство што су пријатељи за цео живот, а колико је пријатељство јако најбоље се видело да га је када је стигао Пикси дочекао речима: "Ево мог брата Дејана".

"Он је почео раније да игра за репрезентацију, а пријатељство је почело од мог доласка у Звезду. Заједно смо освојили дуплу круну, али он је брзо отишао у иностранство и није имао срећу да остане и освојимо титулу шампиона Европе, а имао је несрећу да сретне нас у том финалу против Марсеља'', истакао је Савићевић.

Каријере су нам се испрепретале, заједно смо се дружили у репрезентацији, а дружимо се и данас, често се чујемо, навео је популарни Геније.

На подсећање на чувене Пиксијеве голове против Француске и Милана, на његове асистенције, рекао је:

"Видим, наоружали сте се информацијама. Тада прорив Француске одиграо сам пола сата као војник, као и притив Милана, али и без мојих асистенција дао је доста голова, почев од Шпанаца, па Данској итд."

Савићевић је на данашњи дан 1994. постигао чувени гол за Милан у финалу Лиге шампиона, а истиче да се нада како ће славни клуб за викенд после 11 година коначно освојити скудето и кренути да се враћа на старе стазе славе.

Савићевић је на крају рекао да се одмах враћа у Подгорицу, јер је сутра, на неки начин, историјски дан за црногорски фудбал јер стиже трофеј ФИФА шампиона света.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести