Саво Милошевић: Фале нам играчи за ротацију

Партизан је оставио добар утисак у јесењој полусезони, али што то у потпуности нису испратили резултати крива је и кратка клупа. Црно-бели су углавном  играли са 11 истих фудбалера, што је премало за такмичење на три фронта и боље од постигнутих резултата.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

Навијачи црно – белих се надају да ће се екипа појачати и борити за оба домаћа трофеја.

- Најбоље би било када бисмо сада углавном завршили сав посао око довођења појачања, али је непознаница  да ли ће се то десити. Тим је сасвим солидан, мање – више способан да се такмичи на европској сцени, али је чињеница  да нам  недостају  још неколико играча за ротацију. У много смо бољој позицији него у јулу, а сад и немамо проблем са одласцима странаца, они би тек требало да играју на свом најбољем нивоу. Имамо формиран и добрим делом уигран тим, који бисмо могли за пролеће да појачамо – каже тренер Саво Милошевић.

Десни бек, штопер, централни везни, крило и нападач су жеље клуба из Хумске.

- Не смемо напамет да  доводимо играче, нема потребе да их гомиламо, потребно је само попунити неколико коцкица да би све било како желимо.Најпроблематичнија је последња линија, ту морамо довести баш квалитетног играча. Што се тиче нападача, он ће вероватно бити из наше лиге, за странцем нема потребе. Потребан нам је играч на тој позицији, јер Петар Гигић не успева да се прилагоди нашој игри.

Централни везни ће бити доведен тек ако неки из те линије оде.

- Шћекић је интересантан Генчлербирлигију, али нећемо га пустити док му не нађемо замену. Он, Здјелар у Натхо су заиста вредни, претрче и по 12 километара на утакмици.

Нема никакве дилеме да од када је Милошевић сео на клупу да је Партизан заиграо много боље, лепше и квалитетније у односу на претходни период.

- Брзо смо мој стручни штаб и ја увидели ко може, а ко не може да носи црно – бели дрес и направили систем у којем најбоље можемо да функционишемо. Циљ је био приближити се европским екипама и у томе смо и успели. О свему најбоље говори статистика, а она каже да смо били најбоља екипа у Лиги Европе у офанзивној транзицији, односно да смо одузели највише лопти. Из средње зоне смо били веома опасни по гол противника.

Талетовани тренер је задовољан полусезоном и верује да ће Партизан на пролеће бити још бољи.

- Зарадили смо од Лиге Европе и продаје Павловића и тај новац ћемо паметно уложити како бисмо довели што боље играче. Лутања неће бити, доћи ће само они фудбалери који имају квалитет за наступ у дресу Партизана – поручио је Милошевић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести