Шеф стручног штаба Младости из Бачког Јарка Саша Милановић: Пауза стигла у правом тренутку

Седам дана уочи почетка јесење етапе српсколигашке фудбалске трке, на клупи Младости из Бачког Јарка дошло је до рокаде, пошто је, после оставке Немање Кртолице, сада ангажованог у стручном штабу Војводине, поверење указано Саши Милановићу.
Sasa Milanovic
Фото: Саша Милановић, фото: Дневник

Некадашњи стратег Железника, БСК-а из Борче, Пролетера и Кабела, с искуством стеченим и у улози асистента Драгољубу Беквалцу у стручном штабу кулског Хајдука, Новог Пазара и Радничког 1923, храбро се ухватио укоштац с изазовима, извукавши максимум из подмлађеног кадра суоченог с бројним кадровским проблемима.

„Дошао сам на Ливадицу у незгодном тренутку, седам дана уочи почетка првенства. Нисам имао много времена за упознавање, доста ствари смо решавали у ходу. На првом тренингу сам видео плејаду младих, са просеком година мало изнад границе пунолетства и то је био додатни мотив. Засукали смо рукаве и прионули на посао, свесни да је лига са 18 клубова захтевно такмичење“, казао је Милановић.

На премијери, упркос доброј игри, Јарачани су уписали минималан пораз од одличног Братства 1946, док су седам дана касније поклекли у Кули, у двобоју с лидером Хајдуком 1912.


Без гола на осам утакмица

Јарачани нису постигли гол током последњих 270 минута, док су у укупном збиру стрелци постили на осам мечева. Бошко Паповић и Дарко Марић, постигли су девет од укупно 15 погодака. Одбрана је функционисала солидно, имајући у виду број изнуђених ротација, али утисак је покварила на гостовањима Кабелу, Радничком (СМ) и Црвеној звезди, примивши укупно 14 голова.


„Распоред на старту није нам био савезник, јер смо играли против кандидата за пласман у Прву лигу. Порази без постигнутог гола, довели су нас у ситуацију да имамо императив победе против Бачке 1901. Успели смо да решимо суботички ребус (1:0), а онда смо доживели убедљив пораз од Црвене звезде (1:4). Шест бодова из окршаја с Дунавом и Борцем, вратили су осмехе на лица. После два тријумфа, уследили су порази од Омладинца и Кабела, као последица осцилација у игри, својствених младим екипама. Издање против Железничара (2:0), било је најбоље, у Зрењанину нам је измакао реми, због аутогола, док смо против ОФК Вршца (2:0) и Србобрана (3:2) освојили бодове вредне помака ка мирнијим водама.“

У последњих пет кола, плаво-бели нису осетили сласт победе. Ремизирали су са ЧСК Пиваром, Динамом 1945 и Радничким (НП), док су поражени од Цемента и Радничког (СМ).

„Кадровски проблеми су кулминирали у финишу. После повреде првог стрелца Бошка Паповића, било је евидентно да је оштрица нашег напада отупљена. Пауза је дошла у правом тренутку, морамо да је искористимо на најбољи начин“, поручио је Саша Милановић, шеф стручног штаба Младости.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести