Шеф струке Бечејаца Милан Белић задовољан проверама

Фудбалери Бечеја су у две проверне утакмице били успешни, после омладинаца суперлигаша Војводине (3:1), пала је и Воша из Бачког Градишта (4:2).
В. Јанков/Лука Крајиновић у акцији
Фото: В. Јанков/Лука Крајиновић у акцији

Слично је било и летос, седам провера и исто толико победа, а кад је дошла првенствена трка стизали су шаренолики резултати. Јесења полусезона је завршена на седмом месту са 21 бодом, па је проћени део првенства прилика да се неке ствари поправе.

- У првим утакмицама се прилика пружа свим играчима, како бисмо видели колико ко упија оно што се ради на тренинзима. Задовољан сам трчањем и залагањем на тренинзима и утакмицама. Има младића који у овој фази припрема играју, али због обавеза у школи не раде пуном снагом, па зато проводе мање на терену. Како припреме одмичу, тако ће бити све извесније на кога ћемо моћи да рачунамо. Већ се искристалисао фонд од петнаестак играча, који ће конкурисати за стартни састав, а на свих двадесетак озбиљно рачунамо. Већ сада се показује да су задња и везна линија квалитетнији од јесењег издања, па нам остаје да фокус рада пребацимо на нападаче -  констатује шеф стручног штаба Бечејаца Милан Белић.

Бечејце су ове зиме напустили голгетер војвођанских српсколигаша са 12 погодака Милош Зличић и седмоструки стрелац Жарко Кобиљски, који су постигли 19 од укупно 25 голова. Њихова места су попунили Лука Крајиновић и Никола Фуртула. Први се на обе утакмице уписао у листу стрелаца, а и други има стопостотни учинак, јер је играо само на другој утакмици. Стрелац четири јесења гола Илија Ердељан чека својих пет минута. Радује то што се искусни Петар Илић на обе утакмице уписао у листу стралаца и доказао да му је место одмах иза нападача.

- Не бих још да тврдим да нам је допунска селекција била успешна, али све иде у том смеру. Рано је о именима, али ако овако наставе да раде и играју пар играча ће испливати на површину током пролећа. Поправили смо ситуацију и са бонус играчима. Голмани Мане Марковић и Ранко Пушкић су двадесетогодишњаци, њихов вршњак је и везни Адис Куртиши, док је новајлија Милан Станић годину дана млађи. Пред нама је још месец дана рада, много шта може да се поправи. Зато нам и требају контролне утакмице, јер се на њима најбоље види где шкрипи и на чему треба ставити акценат у раду – казао је  Белић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести