Селектор Тумбаковић данас окупља фудбалску репрезентацију: С Луксембургом у четвртак

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић окупиће данас екипу на почетку кратких припрема за предстојећа две утакмице у квалификацијама за Европско првенство 2020.
tumbakovic, tanjug
Фото: Tanjug (AP foto/Darko Vojinović), arhiva

То ће уједно бити и две последње утакмице најбоље  селекције у главним квалификацијама, после којих ће имати право да тражи место на ЕП кроз бараж изборен у Лиги нација.

Утакмица против Луксембурга је у четвртак, 14. новембра, на празној Маракани, а затим следи дуел са Украјином у недељу на истом стадиону. стање на табели Групе „Б” изгледа овако:

С обзиром на то да ће директан пласман обезбедити две првопласиране репрезентације, јасно је да Тумбаковићев тим мора да се нада чуду на мечевима актуелног првака Европе. Португал мора да киксне против Литваније или Луксембурга, што је заиста тешко, уз бољи учинак нашег тима у утакмицама на стадиону Звезде.

Селектор опет није позвао Луку Јовића, док је позвао дебитанта Ђорђа Деспотовића, као и неколико повратника, попут Филипа Младеновића и Андрије Павловића.

Преостали мечеви: Португал - Литванија, Србија - Луксембург (четвртак), Србија - Украјина, Луксембург - Португал (недеља).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести