Симеоне: Аргентина нема вођу, Меси је добар у врхунском тиму

МАДРИД: Тренер мадридског Атлетика Аргентинац Дијего Симеоне критиковао је игру репрезентације у поразу од Хрватске (3:0) на Светском првенству и поручио да Аргентина нема вођу, што чак није ни један од најбољих фудбалера света Лионел Меси.
simeone, epa
Фото: Dijego Simeone, foto: EPA (Victor Lerena)

Аргентинци за пролаз даље има само теорију, односно зависи од других резултата у Д групи у којој су још Исланд и Нигерија, јер има само један бод.

"Меси је јако добар, али када игра поред врхунских играча. Кога бисте изабрали између Роналда и њега у нормалном тиму? Не видим вођу репрезентације, влада анархија... Видим екипу која је изгубљена", рекао је Симеоне, а преноси Ас.

Темпераментни Симеоне, репрезентативац Аргентине чак 106 пута, одговорност је пребацио и на селектора Хорхеа Сампаолија.

"Јасно је да у свлачионици играчи покуњени, а потребни су борци. Сви кажемо да су фудбалери најбитнији у игри, али и селектор мора да их натера да буду на нивоу. Он такође учествује", закључио је Симеоне.

Аргентина се у последњем колу састаје са Нигеријом, али мораће да ослушкује вести са утакмица Исланда против афричке селекције и безбрижне Хрватске.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести