Симић пред  Звезду: Актуелном и будућем шампиону се не прети

НОВИ САД: Пред екипом Војводине сутра је, зависно из ког угла се посматра, најтеже или најлакше гостовање. Гостују Новосађани  моћној Црвеној звезди, екипи која је у протекла 33 кола остварила 31 победу и само два пута ремизирала.
1
Фото: J. Grlić

Гледано из тог угла, пред Вошом је изузетно тежак задатак, с тим што у дерби улази растерећено, јер излазак у Европу  је оверен, па би евентуално могла  да изненади фаворита. Наравно, лако је размишљати на овај начин, а много је теже наћи се на терену и супроставити се актуелном и будућем шампиону.

Вељко Симић је стигао у редове Војводине из Црвене звезде и ово ће му бити прва утакмица против бивших  саиграча.

-Идемо да се надмећемо са актуелним и будућим шампионом, а таквим екипама се не прети – јасан је Симић. – Знамо какав нас ривал очекује, што не значи да ћемо унапред да се предамо, даћемо све од себе да се покажемо у најбољем светлу. Реално, крајњи рњезултат ће да зависи од домаћина, а на нама је да будемо у свом најбољем издању. У Звезди сам одрастао и играо за први тим, али професионалац сам и настојаћу да пружим добру партију и помогнем мојој екипи да избори жељени резултат.

По многима, тренутно најбољи фудбалери Звезде су момци поникли у Вошиној школи фудбала – Мирко Иванић и Александар Катаи. Поред њих, у тиму су  и Радован Панков и  Милан Павков, који су у једном периоду наступали за новосадски састав.

-Звезда има пуно одличних играча, а Катаи и Иванић су по учинку мало одскочили у овој сезони.Међутим, опасност ће  да нам прети са свих позиција и заиста ћемо морати да будемо максимално сконцентрисани  да бисмо се одпрели фавориту.  Симић верује да ће Војводина успешно  да парира ривалу и да у квалитетној партији потражи своју шансу.  

- Наша шанса могле би да буду полуконтре и контре. Када одбрана супарника буде разређенија  морамо да будемо брзи, да искористимо хитрину наших играча и  да завршавамо такве атаке. Београђани су снажни у свим линијама, па ћемо морати да обратимо пажњу и на њихове дефанзивце у прекидима, јер с ту  изузетно опасна.Мораћемо да одиграмо нашу најбољу утакмицу ако желимо да угрозимо првака.


Амбиција увек  присутна

- Фудбалер Војводине никада себи не сме да дозволи да без амбиције и жеље за победом  уђе у неку утакмицу. То се односи и на сусрет са Црвеном звездом, желимо да покажемо да је Војводини увек место уз Звезду и Партизан – јасан је Симић.


У две последње утакмице Симић није био у стартној постави, а за претпоставити је да би сутра могао да буде међу првих једанаест.

-Сви смо здрави и тренер Лалатовић  може да бира. Надам се да ћу да се нађем у тиму за дерби са Звездом, а одлука о томе је на тренеру Лалатовићу – казао је Вељко Симић.

Утакмица Црвена звезда – Војводина игра се у четвртак(18.55), уз пренос на Новосадској ТВ и првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести