Симултанка Левандовског против немоћне Звезде

Фудбалери Црвене звезде су се надали, али без основа, да могу нешто више учинити против Бајерна.
zvezda bajern, fonet
Фото: FoNet

Наш тим је доживео праву катастрофу, а бриљирао је Левандовски са четири постигнута гола. Болну фудбалску лекцију научила је чета Владана Милојевића...

Како је кренуло наслућивао се дебакл нашег тима. Само у првих 15 минута Немци су пет пута шутирали у оквир гола, од тога једном погодили. Стрелац је био Горецка, на одличан центаршут Кутиња. Црвена звезда није имала решења за високи пресинг Бавараца. Светски гигант као да већ није оверио пласман у наредну рунду, играо је ,,атомски“ фудбал. Огромна енергија, чврсти дуели, удвајања, то је оно што што су демонстрирали момци Дитера Флика.

Наша екипа не да је хтела да се брани, већ се отворила и тражила игру. Међутим, против одлучних и дисциплинованих Бавараца ништа нису могли да ураде. На Звездином стадиону се синоћ видела разлика између Бајерна из минхенског меча и јучерашњег. То је сада екипа која диктира темпо, која не посустаје ниједног момента, која жели увек да да гол више. Црвено-бели нису знали шта их је снашло, буквално су били збуњени, нису могли да изнесу лопту на противничку половину.

Оно што је било очигледно је да су се Звездина појачања Кањас и Гарсија потпуно изгубили, ничим нису оправдали то што су доведени. За најквалитетније клупско такмичење потребно је нешто друго.

У другом полувремену Баварци као да су мало пустили гас, па је чета Владана Милојевића имала какву-такву игру. Немци као да су били задовољни вођством па су се оријентисали на контранападе. Из једног таквог – гости су заслужили једанаестерац. Након паса Левандовског Дегенек је играо руком у свом казненом простору и то је била најстрожа казна. Сигуран са беле тачке био је најбољи играч Бајерна.

Први прави напад црвено-бели су имали нешто касније када је Вукановић био у солидној позицији, али је шутирао непрецизно. Само мало потом – 3:0 за Бајерн. Толисо је спустио лопту до Левандовског који је лагано сместио у мрежу. А онда, симултанка пољског репрезентативца и још два постигнута гола. Учинак за чисту десетку сјајног играча.

Тачку на одличну игру Бавараца ставио је Толисо, за коначних 0:6.

И. Лазаревић 

Црвена звездаБајерн 0:6 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 45.000. Судија: Кујперс (Холандија). Стрелци: Горецка у 15, Левандовски (из пенала) у 54, 59, 64. и 68. и Толисо у 89. минуту.минуту. Жути картон: Милуновић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6, Милуновић 6, Дегенек 5, Родић 6, Кањас 5 (Вулић), Петровић 6 (Иванић), Гарсија 5 (Панков), Марин 6, Вукановић 6 , Боаћи 6.

БАЈЕРН: Нојер, Павар 7, Мартинез 7 (Химик), Боатенг 7, Дејвис 7, Толисо 8, Алкантара 7, Коман 8, Горецка 8, Кутињо 8 (Перишић), Левандовски 10 (Милер).

ЛИГА ШАМПИОНА

Група А

Галатасарај - Клуб Бриж      1:1

Реал - Пари сен Жермен     2:2

Група Б

Црвена звезда - Бајерн       0:6

Тотенхем - Олимпијакос      4:2

1. Бајерн           5      5      0      0      21:4  15    

2. Тотенхем       5      3      1      1      17:11        10    

3. Ц. звезда       5      1      0      4      3:19    3   

4. Олимпијакос  5      0      1      4      7:14    1

Група Ц

Аталанта - Динамо (З)                 2:0

Манчестер сити - Шахтјор           1:1

Група Д

Локомотива - Бајер            0:2

Јувентус - Атлетико    1:0

Данас

Група Е

Ливерпул - Наполи     (21)

Генк - Салцбург         (21)

Група Ф

Барселона - Борусија (Д)    (21)

Славија – Интер                 (21)

Група Г

Зенит - Олимпик (Л)   (18.55)

Лајпциг - Бенфика      (21)

Група Х

Валенсија - Челси      (18.55)

Лил - Ајакс                   (21)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести