Сити код Тотенхема, Ливерпул жели репризу против Порта

БЕОГРАД: Четири енглеска клуба у Лиги шампиона налазе се у четвртфиналу Лиге шампиона, али најмање један мораће да заврши такмичење због директног судара између фудбалера Манчестер Ситија и Тотенхема.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Сутра је на програму први меч на новом, фантастичном стадиону Тотенхема, тек недавно отвореном у мецу против Кристал Паласа, док 350 километара даље истовремено играју Ливерпул и Порто.

Сити, актуелни првак Енглеске и Тотенхем никада се нису састали на међународној сцени, а додатну тежину уз то има и што ће победник изборити први пут полуфинале елитног такмичења.

Већи притисак је на "грађанима", односно менаџеру Пепу Гвардиоли јер је дошао на Етихад баш због освајања Лиге шампиона и до сада у Европи није направио значајан успех, за разлику од колеге Маурисија Покетина који са Тотенхемом има тенденцију раста.

Фудбалери Манчестер Ситија у сјајној форми су од 14 победа у низу и велико је питање ко може да их заустави. Слично је било и прошле године, па је Ливерпул био бољи у истој фази Лиге шампиона. Да ли исто може да понови Тотенхем?

Мање неизвесности очекује се у сусрету Ливерпула и Порта, с обзиром да су "црвени" велики фаворити за пролаз даље.

Тим Јиргена Клопа прижељује прошлогодишњих 5:0 против истог ривала у осмини финала, када су сви голови виђени на Енфилду, али Порто ове игра знато боље, што најбоље показује да је елиминисао Рому и "прошетао" се у групној фази.

Свакако да су Португалци већ премашили очекивања, имаће дозу растерећености, супротно од Ливерпула који тражи корак даље у односу на прошлу сезону када је изгубио финале од Реал Мадрида.

Утакмице у Лондону и Ливерпулу играју се сутра са почетком у 21 сат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести