Скупштина ФСС усвојила предлог, Звезди титула из 1946.

СТАРА ПАЗОВА: Црвеној звезди званично је призната титула првака Србије из 1946. године на Скупштини Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.
fss
Фото: FSS

Гласовима велике већине делегата, 44 члана највишег органа српске куће фудбала била су "за", 10 уздржаних и шест против, верификована је титула црвено-белих и створена могућност за трећу звездицу, пошто сада има 30. трофеја првака државе.

Претходно је Комисија за правна питања ФСС, такође већином гласова, изнела предлог да се Звезди накнадно додели титулу из 1946.

Терзић: Поносан сам, титула из 1946. године шлаг на торту

БЕОГРАД: Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић поручио је да је поносан што је клубу приписана титула из 1946. године, посебно што се реализовао двогодишњи труд.

Великом већином гласова делегата на Скуштини Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови прихваћена је иницијатива црвено-белих да им се додели титула првака Србије у години у којој је и сплитски Хајдук у Хрватској накнадно промовисан у шампиона. 

"Поносан сам што смо успели да озваничимо титулу коју је Црвена звезда освојила апсолутно регуларно, на терену. Поносан сам због свих играча тог првог Звездиног тима који су добили признање које заслужују да су прва Звездина генерација шампиона. Скупштина ФСС је уважила чињенично стање и драго нам је због тога", рекао је Терзић.

Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

Он је додао да је ова сезона у сваком смислу историјска за Црвену звезду, у којој је тим Владана Милојевића одбранио трофеј шампиона Србије и играо Лигу шампиона, а има још шансу да освојио и Куп.

"Признавање титуле из 1946. године је у најбољем смислу речи шлаг на торту. Имамо пуно разлога да славимо у недељу на последњем мечу сезоне".

Терзић се захвалио свима из Звезде који су учестовали у иницијативи и допринели да се захтев уважи.

"Желим да се захвалим свима у клубу који су истрајали и допринели да се двогодишњи труд и напор коначно реализује. Аргументима смо доказали да дилеме нема, Црвена звезда је шампион Србије 1946. године", закључио је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести