Скупштина новокнежевачког Обилића изабрала новог председника клуба Саву Татића

На ванредној Скупштини ФК Обилић из Новог Кнежевца оставку је поднео председник Драган Радуловић, који је ову дужност обављао две и по године.
FK Obilic Sava Tatic i Dragan Radulovic IMG_3678
Фото: Сава Татић и Драган Радуловић, фото: Дневник

Уместо њега је изабран истакнути фудбалски радник и предузетник Сава Татић, који је раније био први човек Обилића и познаје проблематику клуба.

Досадашњи председник Драган Радуловић је подносећи извештај о раду рекао да му је била изузетна част да води Обилић, да је у прошлој сезони успех био пласман на четвртом месту у Суботичкој подручној лиги, што није било довољно за учешће у баражу за Војвођанску лигу, а да је тешко доживео минулу полусезону у којој није све било потаман, јер је Обилић јесењи део првенства завршио на 11.месту са само 15 бодова.

„Да ли сам ја лоше радио, играчи или тренер, нећу да улазим у то, јер то је што желим да заборавим из овог периода вођења клуба. Млађе селекције су радиле одлично и то је светли део нашег клуба, где се посебно ангажовао мој сарадник Бошко Станимиров и тренери. Са првим тимом је било као и у сваком клубу. Функционисање клуба не иде како се замисли, него је то од недеље до недеље, од месеца до месеца и увек је главни ослонац на општини Нови Кнежевац“, рекао је Радуловић, напомињући да се заситио и вођење клуба му постало велико оптерећење, пошто је остао без неких сарадника.

Захваливши се свима са којима је сарађивао у вођењу Обилића и који су помагали клуб, Радуловић је додао да је још прошлог лета хтео да поднесе оставку. Међутим, остао је, а у међувремену се искристалисало у разговору са спортским радницима, да се појавила нова енергија, те да очекује да промена у вођству клуба донесе бољи рад. Као светлу тачку за функционисање клуба поменуо је и економа Зорана Лаушева, каквог према његовој оцени до сада нису имали.

Фото: Први тим Обилића из Новог Кнежевца, фото: Дневник

„Помагао сам Обилић увек према својим могућностима, некада више, некад мање, јер сам одувек пријатељ клуба, то и остајем и помагаћу његов рад и убудуће“, рекао је Радуловић.

Нови председник Сава Татић је најавио да ће наредних дана формирати управу и обавестити Скупштину, те да ће клуб наставити да функционише без икаквих трзавица. 

„Верујем да ће спортски динар који издваја општина остати на досадашњем нивоу, да неће бити неког ускраћивања. Ништа велико се неће мењати, то је сигурно, а што се тиче играчког и стручног кадра мислим да морамо другачије да радимо и да још више простора дамо млађим селекцијама. Добродошли су у управа и сви који желе да помогну да рад клуба буде успешнији“, поручио је Татић.

Председник новокнежевачке општине др Радован Уверић, који је учествовао у раду Скупштине, уверен је да ће сарадња са новом управом тећи без проблема. Што се тиче дела финансирања који је прихватила општина, Уверић је додао да ће подршка бити као и претходних година када је тај удео нешто повећан, остаће на прошлогодишњем нивоу, можда и више и неће се смањивати, а да се у складу са тим очекују и резултати. 

Председник ОФС Чока-Нови Кнежевац Радомир Елезовић очекује да сви у свом домену помогну да Обилић успешно функционише, пре свега на темељу рада и ентузијазма.

„Сви фудбалски клубови у околини у општини Нови Кнежевац су наслоњени на Обилић, где се ради са подмлатком и сви који не изборе статус у Обилићу настављају у  Ђали, Банатском Аранђелову, Српском Крстуру, Подлокању и Мајдану. Као Савез увек смо Обилићу били на услузи. Пожелео бих да когод има добру намеру и хоће да помогне, добро дошао је у Обилић“, рекао је Елезовић.

Текст и фото: М. Митровић

Текст је део пројектаНови Кнежевац у Дневнику“, који је суфинансирала Општина Нови Кнежевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не одражавају ставове Општине.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести