Сланобарци на новом поправном у Инђији

НОВИ САД: Фудбалери Пролетера никако да солидну игру крунишу првом јесењом победом. У овом делу полусезоне ухватила их је резултатска криза па ће им сваки наредни меч бити од велике важности да остваре оно што им у првих шест кола није успело.
Fudbaleri Proletera drugi put odigrali nerešeno  Foto: FK Proleter
Фото: ФК Пролетер

Пред паузу због репрезентације у недељу имају велики мотив да у Инђији (17.00) са новим суперлигашем мирније оду на паузу. Након минималног пораза у градском дербију сву енергију шеф стручног штаба Милић Ћурчић са сарадницима се усредсредио на наредно гостовање.

- Задовољан сам игром у градском дербију. Победио је срећнији тим. Имали смо своје прилике, нисмо их реализовали. Као у већини утакмица које смо изгубили недостајао нам је завршни пас и реализација. Једноставно стварамо шансе али не дајемо голове. Узрок томе је сигурно евидентна нервоза, играчи морају бити смиренији. Остаје жал, пораз је болан, али нема времена за јадиковање, окрећемо се мечу са Инђијом - каже Ћурчић.

Од меча са Војводином пред млађим новосадским суперлигашем на “менију” је Инђија.

- Све у клубу посвећено је данашњој утакмици. Инђијци играју специфичан фудбал, желе да се надигравају, опасни су из прекида. То је што смо кроз опсежне анализе уочили, тежак али и не премостив ривал.

Инђија је за разлику од Пролетера освојила седам бодова, у прошлом колу поражена је од ТСЦ-а.

- Оно што их посебно краси је јак колектив, дуго играју заједно, а након уласка у Суперлигу надоградили су екипу са неколико  искусних играча.  Знамо шта нам је чинити. Момци су одлично радили, свесни да је утакмица можда и најважнија ове јесени, јер би тројком коју од срца сви желимо, дочекали паузу - нада се стратег Пролетера.

Играчки кадар је у финишу прелазног рока увећан за неколико имена. Пред утакмицу са Војводином стигли су Александар Танасин, Бојан Ковачевић и Анес Рушевић, а ове недеље и Бранислав Јовановић и Синиша Бабић.

- Надам се да ће играчи који добију шансу пружити максимум да коначно прекинемо неугодан низ - истакао је с пуним оптимиза Ћурчић и најавио офанзиву од првог минута.

Највероватнији састав Пролетера: Петрић, Танасин, Леандро, Андрејевић, Митровић, Б. Јовановић, Пејић, Чоловић, Радиновић, Балабановић, Миросављев.

М. Поповић

 

Стигао Синиша Бабић

Пролетер је финишу прелазног рока “пазарио” још једног искусног провереног интернационалца Синишу Бабића.

- Коначно сам се после дужег одсуства из Новог Сада скрасио у Србији. Након играња у Нишу, потом у Грчкој и Федерацији, жеља ми је била да се вратим. Било је доста опција како наших тако и клубова из иностранства, да би све утаначио са Пролетером, клубом у којем сам већ играо, провео лепе тренутке - задовољно ће Бабић, захваливши се управи на челу са директором Гораном Антићем и најавио да ће дати пун доприност изласку из кризе резултата.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести