Сланобарци остали кратких рукава: Пролетер - Младост 0:1 (0:0)

После тријумфа у дуелу с Војводином, фудбалери Пролетера, овога пута као домаћини на стадиону “Карађорђе”, морали су да положе оружје пред четом тренера Ненада Миловановића.
1
Фото: Моменат из утакмице Пролетер - Младост

У првих 45 минута малобројни гледаоци пратили су обострано слабу игру, а први су запретили Лучанци. У 18. минуту шутирао је на гол Радивојвовић, али је голман Весић био опрезан и отклонио опасност. На другој страни, домаћини су први ударац ка голу Димића упутили тек у 35. минуту, али је Човић учинио то доста непрецизно.

Уз доста среће, екипа Младости однела је ипак читав плен. Руку на срце, гости су имали чешће лопту у поседу, али и додир наклоности судбине, јер је домаћина да дође до вођства спречила пречка. Догодило се то у наставку, прецизније у 65. минуту, после ударца са угла Стаменића. Говедарица је утрчао на прву стативу, упутио добар ударац главом, али је лопта погодила рогаљ и одбила се у поље.

Тренутак који је одлучио победника збио се два минута касније. Након центаршута Петра Јовановића с десне стране, у дуелу је Леандро чини се одгурнуо Предрага Павловића, а судија Грујић показао је на белу тачку. Сигуран реализатор казненог ударца вредног, испоставиће се, сва три бода, био је Александар Пејовић.

До краја утакмице домаћи су покушавали да дођу барем до изједначења, али су се сви њихови напади завршавали испред стамене одбране Лучанаца, на челу с капитеном Иваном Милошевићем. Тражили су и играчи Пролетера најстрожу казну у финишу утакмице, али је арбитар Данило Грујић само одмахнуо на њихове захтеве да један старт над Вујаклијом окарактерише као једанаестерац.

М. Поповић

Пролетер - Младост 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца: 500, судија: Грујић (Ниш). Стрелац: Пејовић у 67. минуту (из пенала). Жути картони: Илић, Леандро, Говедарица, Новаковић (Пролетер), а Павловић (Младост).

ПРОЛЕТЕР: Весић 7, Танасин 7, Леандро 6,5, Ламбулић 7, Ћуковић 7, Илић 6,5 (Јокић), Бемпах 6,5, Стаменић 7 (Красић 6,5), Говедарица 6,5 (Новаковић 7), Човић 6,5, Вујаклија 6,5.

МЛАДОСТ: Димић 7, Лековић 7, Андрић 7, Милошевић 7, П. Јовановић 7, Пејовић 7,5, Тумбасовић 6,5, Л. Јовановић 6,5 (Павловић 7), Одита 6,5 (Бојовић 6,5), Радивојевић 7, Бојић 7 (Синђић).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести