Сланобарци се селе на Златибор

Фудбалери Пролетера почели су припреме за наредну сезону. Сутра путују на Златибор где ће остати две недеље и за то време ће одиграти неколико контролне утакмице.
Fudbaleri Proletera na okupu/Dnevnik/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић/ Фудбалери Пролетера после седам дана одмора окупили се и почели рад

Сланобарци нису имали много времена за одмор, с обзиром на то да је наша Суперлига завршена 20. јуна.

- Имали смо одмор током пандемије, што свакако није пријало ни играчима, ни тренерима. Током те паузе тренирао је свако како је и где могао. Након завршетка првенства уследила је кратка пауза и ево окупили смо се да кренемо са припремама за нову сезону. Ми смо као породица и драго ми је да смо се окупили. Важно је да сви будемо здрави, радићемо вредно и верујем  да ћемо правити добре резултате следеће сезоне – рекао је тренер Бранко Жигић.

Расте број заражених од вируса, а међу њима су и петорица фудбалера Црвене звезде против које је Пролетер играо последњу утакмицу Суперлиге.

- Не можемо да се опустимо, поготово што читамо у медијима да се вирус враћа у неке градове, као што су Крагујевац, Нови Пазар и Београд. Имамо то на уму и надам се да ће то бити брзо санирано. Треба да путујемо на Златибор, који се спомиње као могуће ново жариште. Нећу ни да размишљам у правцу да би опет могло да дође до одлагања тренинга и такмичења. 

Тренер Жигић  неће моћи више да рачуна на дугогодишњег капитена Слободана Новаковића, као и на Милорада Балабановића, Срђана Шћепановића и Анеса Рушевића, који су напустили клуб.

- У преговорима смо са неколико искусних играча, рачунам да ћемо се шрто пре комплетирати како бисмо могли да правимо тим за наредну сезону. Амбиције су много веће у односу на  прошлу сезону. Циљ нам је горњи део табеле, пласман у првих осам екипа, а ако се укаже прилика и за нешто више. ТСЦ  је као новајлија изборио пласман на европску сцену, зашто то не би урадио и Пролетер, који је већ две године стандардан суперлигаш. Мислим да са овим играчима можемо да гледамо и тако далеко  – казао је Жигић.

Голман Никола Петрић је истакао добру атмосферу у екипи и додао да ником није сметала кратка пауза.

- Седам дана  одмора је било сасвим довољно, с великим еланом крећемо у нови циклус припрема. С обзиром на одличну хемију у тиму, неће нам бити толико напорно колико је то било претходних година. На Златибору ће нам бити најбитније да останемо здрави. Сигуран сам да ћемо у том случају испунити све обавезе и да ћемо бити спремни за првенствену трку – поручио је Петрић.     

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести