Славољуб Ђорђевић није незадовољан: Ствари ће доћи на своје место

У првој провери форме на припремама у Турској, фудбалери Војводине доживели су пораз (0:2) од руског премијерлигаша Нижњег Новгорода, головима које су примили у других 45 минута.
А. Предојевић/Славољуб Ђорђевић, тренер новосадских црвено-белих
Фото: А. Предојевић/Славољуб Ђорђевић, тренер новосадских црвено-белих

Док су на терену биле стартне поставе, голова није било, стекао се утисак да су црвено-бели били нешто конкретнији и бољи од супарника. У наставку, тренер Новосађана Славољуб Ђорђевић изменио је комплетну поставу, док је Нижњи одиграо утакмицу са само две промене. То је донело неповољан расплет за екипу из Српске Атине, која је почела пуно да греши и омогућила је ривалу да то искористи

и два пута савлада повратника на гол „Старе даме“ Емила Роцкова.

– Заиста ми резултат није био у првом плану – рекао је тренер Ђорђевић. – Иза нас је две недеље веома тешког рада, а исто је било и дан пре утакмице. Састали смо се с одличном екипом која је одиграла свих 90 минута у најјачем саставу и тренутно је доста испред нас. Генерално, што се тиче жеље и неких ствари које сам захтевао да одиграмо, момци су то испоштовали. У другом полувремену сам мало измиксовао поставу, на терену је било доста млађих играча, почев од голмана Пушкића, Јеленковића, Милетића до Новевског, од којих неки нису играли на својим позицијама и примили смо голове из индивидуалних грешака. То се дешава, јер почетак је припрема и то ћемо до почетка првенства сигурно да исправимо.


Омладинци данас с Краснодаром

После ремија са У21 тимом Локомотиве из Москве (0:0), омладинци Војводине, који се такође у Турској припремају за пролећне првенствене изазове, данас ће имати нову проверу. Ривал ће им бити још једна млада руска екипа, тим Краснодара, па ће тренер Кртолица моћи да стекне још јаснију слику о томе где се његови ученици тренутно налазе.


Ипак, шеф струке Новосађана није пропустио да истакне и неке ствари због којих није био задовољан.

– Поред доста добрих ствари, било је и оних, лоших. Правили смо неке несхватљиве пропусте, нарочито се то односи на млађе играче, који су, из превелике жеље, грешили, што је донекле и схватљиво. Добро, доћи ће све то на своје место, због тога се и налазимо на припремама, да радимо и да јуримо форму.

Осврћући се на укупан учинак екипе, Ђорђевић је нагласио да Војводина има групу од 17-18 фудбалера који равноправно конкуришу за прву поставу.

– Имали смо и у другом полувремену у игри Матића, Вељка Симића, Деветка, Зукића и Кабића, који могу да буду и стартери. У првих 45 минута створили смо и неколико прилика, али, понављам, резултат ми тренутно није у првом плану. Важније ми је то што су момци у протеклом периоду добро и напорно радили, а истина је и то да ћемо у Белеку играти с изузетно тешким ривалима. У таквим сусретима свака, па и најмања грешка се кажњава и тако смо и примили оба гола. Не замерам играчима због тога, већ због неких других ствари, али има времена и решићемо у ходу све то и подићи ове момке.

Ђорђевић је укратко изнео и план рада у наредним данима.

– У среду нас очекује друга провера, односно утакмица са Сласком. Реч је о екипи која игра Европу и изуетно је јака, али само кроз такве дуеле може да се стекне самопоуздање, подигне карактер екипе и да се избори и с ривалима и самим собом. То је једини прави пут на путу ка уласку у праву форму и наставићемо да радимо на начин на који смо то и испланирали – поручио је Славољуб Ђорђевић.

А. Предојевић

Опоравак пред нове напоре

Фото: ФК Војводина

Након што су одиграли прву контролну утакмицу с Нижњим Новгородом, фудбалери Војводине јуче преподне наставили су с радом који је испланирао стручни штаб црвено-белих. Међутим, уместо на фудбалском терену, црвено-бели из Српске Атине су пре подне провели у теретани, пратећи вежбе које су им показивали кондициони тренери Александар Јанковић и Саша Семереди. После тога су, у склопу опоравка, кратко време били и на базену, односно спа центру хотела “Сусеси”, а онда им је шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић дао слободно поподне.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести