Слога из Темерина добила трећег тренера у сезони

Као и што је то најавио Јован Балабан, председник клуба, Слога из Темерина је минулог викенда добила трећег тренера у сезони.
Mirko Davidovic/M. Menicanin
Фото: М. Менићанин/Мирко Давидовић

Поверење је указано Мирку Давидовићу, чији задатак је да, после јесени за заборав на војвођанском ‘’Југу’’, извади кестење из ватре. Током српсколигашке одисеје, био је помоћник Николе Меселџије и паралелно радио с млађим категоријама.

- На крају смо избор сузили на двојицу кандидата, а одлучили смо да Давидовић добије предност, јер је дужи период у клубу, познаје прилике и играчки кадар. Свесни смо да му је ово први самостални ангажман у сениорској конкуренцији, али не треба занемарити чињеницу да се нисмо устручавали да прошле сезоне шансу пружимо и Немањи Миљановићу, некадашњем капитену – рекао је Балабан.

Током играчке каријере дуге 29 година, Давидовић је одиграо више од 600 мечева, носећи дрес Младости из Бачког Јарка, Новог Сада, Франкфурта, ваљевске Будућности и Елана. Пре десет година, са капитенском траком на Ливадици, одлучио је да стави тачку на каријеру и да се посвети тренерским изазовима.

- Не очекује га лак задатак, али да не верујемо да може да раздрма екипу, не бисмо му ни указали поверење. У дефициту смо с бодовима, позиција на зачељу табеле је опомена да морамо да окренемо лист. Недопустиво је да на страни постигнемо само два гола и то против последњепласираног Хајдука, а да пет мечева изгубимо уз гол-разлику 0:17.

Промене у играчком кадру су неминовне, а после одласка Николе Томића и Зорана Миловца, као приоритет, наметнуло се јачање конкуренције на средини терена. Имајући у виду забрињавајући учинак стрелаца (11 голова на 14 утакмица), црвено-белима би, као мелем на рану, дошао проверени голгетер.

- Свесни смо да је у зимском прелазном року тешко пронаћи квалитетна решења, иако су нам појачања преко потребна. За излазак из лавиринта, требају нам играчи способни да одмах понесу терет, а не само да попуне квоту и да остану појачања на папиру. Процена је да са петорицом, можемо да будемо конкурентнији у пролећном делу. По именима, ни јесенас нисмо имали лош тим, али на терену је то била прича без покрића – нагласио је Балабан.

Сезону је на клупи почео Немања Миљановић, а после споразумног раскида, последњих пет кола, игром Слоге дириговао је Ивица Плавшић. Верујући у ону народну трећа-срећа, Темеринци очекују пролећни бодовни берићет.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести