Сомборски ФК „Раднички 1912” покупио већину награда

СОМБОР: Мада је тек незнатно попустио најновији талас епидемије коронавируса, уз поштовање свих препоручених мера, ни овај јануар није протекао без традиционалног проглашења најбољих актера из области фудбала, као и доделе заслужених признања, акције коју сваке године проводи Градски фудбалски савез Сомбора.
с
Фото: М.Миљеновић

Свечану доделу пратили су представници медија и добитници. Награде су уручили председник Спортског савеза Сомбора Зоран Бојић и генерални секретар те организације Горана Лековић.

За најбољи фудбалски клуб изабран је ФК „Раднички 1912“ из Сомбора. Овај спортски колектив је прошлу годину окончао као вицешампион војвођанске дивизије Српске лиге што се окарактерисало као велики успех, јер су челници клуба поред доброг резултата првог тима радили и на побољшању комплетне инфраструкутуре која омогућава врхунске услове за тренирање као и за играње првенствених утакмица. После дуге паузе, Сомбор се вратио на фудбалску мапу покрајине као клуб који има визију и који размишља о будућности.

Звање „Најбољи фудбалер“ за 2020. годину, по критеријуму ГФС Сомбор, припало је Игору Антунићу, нападачу истог клуба који је сјајним играма током већег дела такмичарске сезоне скренуо пажњу спортске јавности на свој таленат. Уручена плакета само је увод у оно што се од овог даровитог фудбалера очекује.

Мада је, по правилу, једна од најнезахвалнијих улога у тиму она голмана, код талентованог Филипа Пехиља добре одбране се подразумевају, па мада се по годинама сврстава у ред најмлађих у тиму, својим интервенцијама, колегама у тиму улива самопоуздање, јер међу стативама делује самоуверено, а храбрим одбранама осваја симпатије како саиграча, тако и свих који су га гледали на делу. Из тог разлога ГФС Сомбор, је овог младића прогласио за најбољег чувара мреже у протеклој години.  У руке Немање Видаковића, још једног играча „Раднички 1912“ је отишла годишња награда овдашњег Фудбалског савеза, пошто је овај младић, потекао у спортској породици, понео признање за најбољег омладинца. Звање најбољег каета понео је Дејан Ђурђев.

Да тријумф „Радничког 1912“ буде већи, ценећи да је прошла година за његове младе фудбалере, овенчане титулом јесењег првака Омладинске лиге Војводина, умногоме зависила од рада њиховог тренера, за најперспективнијег тренера је изабран управо њихов стратег, Игор Радусиновић.

Признање „Најбољи фудбалер са простора Сомбора“ је завршило у рукама Томановића, капитена БТСЦ из Бачке Тополе, члана Супер лиге Србије, који је према мишљењу комисије на најлепши могући начин презентовао свој град, не само у Србији, већ и ван њених граница. Признање као најперспективнијем играчу, ГФС Сомбор је доделио Небојши Манчићу, играчу „Слоге“ из Чонопље, члану Српске лиге Војводина, који се истицао у историјској сезони за клуб који се по први пут нашао у овом рангу такмичења. Из истог клуба проглашен је најбољи спортски радник, односно председник „Слоге“, Јосип Коберски. За најбољег пионира проглашен је Далибор Продановић из ФК „ЖАК Сомбор“, фер-плеј признање је отишло на адресу „ФК Динамо 1923“ из Бачког Брега, за који наступа и актуелни градоначелник Антонио Ратковић, а за екипу која је „Хит јесени“ проглашен је ФК „Станишић 1920“ јесењи првак Подручне лиге Сомбор. Проглашен је и најперспективнији фудбалски судија, Бојан Царић. 

 

М. Мћ

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести