СП у Катару: Холандија и Еквадор без победника (видео, фото)

Дерби утакмица другог кола А групе између Холандије и Еквадора завршен је без одлуке, па и једна и друга селекција има шансе да се нађе у нокаут фази.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Холанђани ће вероватно имати нешто лакши посао јер се састају са Катаром, а Еквадор ће у директном двобоју са Сенегалом одлучивати о екипи која ће играти у осмини финала. Нерешен, резултат је можда и најправеднији Холанђани су били бољи у првом делу ,а у наставку бољи су били Еквадорци, али неколико лепих прилика нису успели да искористе.  

Испитивање снага трајало је врло кратко, већ у првом озбиљнијем нападу Холанђани су повели. После дуплог паса Гапко је с 18 метара оштрим ударцем погодио први угао голмана Галиндеза. Врло брзо су се Еквадорци опоравили после примљеног гола, преузели инцијативу и нападали, али без завршнице. Додуше у 33. минуту Валенија је добро шутирао са двадесетак метара, али је голман Ноперт успео да лопту избије у корнер.

Фото: Фонет/АП

А у надокнади првог дела Јужноамериканци су успели да погоде мрежу. Међутим, после интервенције из ВАР собе погодак је поништен. После корнера у гужви лопта је ударила Еступињана и променила правац и завршила у мрежи. Међутим, установљено је да је испред голмана Ноперта стајао Порозо, који је утицао на игру и погодак је поништен. Међутим, после само четири минута игре у другом делу Еквадорци су изједначили. Погрешили су Холанђани, нису успели да пренесу лопту после додавања голмана Ноперта,а Јужноамеканци су реаговали муњевито, Еступињан је побегао ривалима и добро тукао, али је голман Ноперт успео да одбије лопту, али на његову несрећу натрчао је Валенсија и са неколико метара погодио мрежу. И после гола натавили су Еквадорци са нападима и десетак минута касније Плата је са петнаестак метара погодио пречку. Покушали су Холанђани да умртве игру и да кратким пасовима зауставе налет Валенсије и другова. То им је и успело и у последњих двадесетак минута  играло мирније углавном на средини терена.  

Фото: Фонет/АП

Холандија- Еквадор 1:1 (1:0)     

АЛ РАЈАН: Халифа стадион, гледалаца 35.000, судија: Гирбал (Алжир), стрелци: Гакпо у 6. за Холандију, а Валенсија у 49. минуту.за Еквадор. Жути картон: Мендез (Еквадор).    

ХОЛАНДИЈА: Ноперт -  Блинд, Аке, Ван Дајк, Тимбер -  Дамфрис, Де Јонг, Копмајнерс (Де Рон), Класен (Бергхјус) -  Гакпо(Вегхорст), Бергвајн (Депај).  

ЕКВАДОР:  Галиндез -  Пресиадо, Порозо, Пијеро ХИнцапи, Торес, Еступињан -  Мендез, Естрада (Самиенто), Каисиедо, Плата (Ибара) - Валенсија (Родригез). 

Г. Ковач 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести