СП У КАТАРУ Мароканци отели бод Хрватима (0:0)

У првој утакмици групе Ф на Светском првенству у фудбалу у Катару репрезентативци Марока пружили су добру игру против Хрватске и поделили бодове са нашим западним суседима
2
Фото: AP Photo/Manu Fernandez

Пулени Златка Далића нису били на нивоу игара које су приказали на претходном првенству у Русији када су освојили друго место. Док су, с друге стране, Мароканци показали срчаност, али и квалитетан фудбал.

Ношени изузетном подршком с готово испуњених трибина на стадиону Ал Бајт, Мароканци су ушли у премијерни дуел на Мундијалу, са жељом да приреде ново изненађење и победе актуелног вицешампиона света, селекцију Хрватске.

Можда помало и неочекивано, Хакими, Зијеш и Мазрауи имали су иницијативу у уводним минутима, онемогућивши Модрића, Перишића, Брозовића, Ковачића и остале звезде хрватске селекције да успоставе жељени стил игре.

С готово 30 метара покушао је Иван Перишић да изненади голмана Бонуа у 16. минуту, али је замало био непрецизан. На другој страни, атаци Мароканаца били су више стихијски и без праве, израђене прилике, па су изостала евентуална узбуђења пред голом Ливаковића. Све у свему, пуно се обострано трчало, велика борба вођена је на сваком педљу терена, Хрватска је имала инцијативу, али су актери остали дужни гледаоцима.

Тек у првом минуту надокнаде, Модрић је креирао напад, Соса је убацио лопту на петерац, Влашић шутирао на гол, али је Бону сјајно зауставио његов ударац. У следећем нападу Хрвата покушао је Модрић, лопту је упутио изнад пречке, па се на одмор отишло без голова.

У наставку је сјајну прилику за Мароко имао Мазрауи, чији ударац главом с неколико метара голман Ливаковић успео је да заустави. Све озбиљније претио је тим са севера Африке, док су изабраници селектора Златка Далића лагано губили „тло под ногама“. У 65. минуту изузетан ударац с преко 30 метара упутио је Хакими, али је голман Хрватске, с доста муке, успео да избије лопту у поље.

Прилично усамљен био је најстарији хрватски репрезентативац Лука Модрић у покушајима да покрене свој тим, али је у потпуности изостала подршка осталих његових саиграча, који су деловали прилично одсутно и безопасно. Без већих прилика, сусрет је завршен без голова, а тај реми, извесно је, много више погодује Мароканцима.

А. Предојевић

Мароко – Хрватска 0:0

 

АЛ КОР: Стадион Ал Бајт, гледалаца: 52.000, судија: Фернандо Рапалини (Аргентина). Стрелци: . Жути картони: Амрабат (Мароко).

МАРОКО (4-3-3): Бону – Хакими, Агер, Саис, Мазрауи (Алах) – Оунахи (Сабири), Амрабат, Амалах – Зијеш, Ел Несири (Хамдалах), Боуфал (Езалзули).

ХРВАТСКА (4-3-3): Ливаковић – Јурановић, Ловрен, Гвардиол, Соса – Ковачић (Мајер), Брозовић, Модрић – Влашић (Пашалић) , Крамарић (Ливаја), Перишић (Оршић).

 

Фото: AP Photo/Aijaz Rahi

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести