СП у Катару: Шампион Француска „самлела“ Аустралију

Шампион је тријумфално започео Мундијал.
њ
Фото: FoNet

Селекција Француске је после после почетног шока, успела да самеље репрезентацију Аустралије.  Мбапе је био просто неухватљив, а сјајну пратију  пружио је и ветереан Жиру који се два пута уписао у листу стрелаца.

А почело је правим шоком, после уводних неколико минута Аустралијанци су повели. На десној страни  Метју Леки је био бржи од  Лукаса Хернандеза, који се успут и повредио и успео да центрира. Лопта је прелетала све играче и дошла је до Гудвина, који је са десетак метара закуцао лопту испод пречке.

Примљен гол је мало пореметио Французе, али су брзо средили своје редове и нападали су у таласима. После једног корнера и одбијене лопте Тео Хернадез је упутио добар центаршут,а на петерцу највишљи ј био Рабио и главом погодио мрежу.

Само пет минута касније „триколори“ су успели да преокрену резултат, погрешила је одбрана Аустралије приликом изношења лопте и после дуплог паса Рабио је на петерцу пронашао Жируа, који је лако реализовао зицер.

Фото: FoNet

У финишу првог дела и Мбапе је имао дивну прилику, али је са седам метара у паду тукао преко гола, а у контра – нападу Аустралијанци су погодили стативу. Ирван је из добре позије тукао главом, али није имао среће. 

И друго олувреме почело је нападима Француза, а после неколико минута игре Жиру је имао добру прилику, тукао је „маказицама“ али поред гола. Десетак минута касније после шута Гризмана Бехић је избацио лопту с гол линије,а већ у следећем нападу „триколори“ су постигли и трећи погодак. После центаршута с десне стране Мбапе је са пет метара уз помоћ стативе погодио мрежу. А само пет минута касније, после продора Мбапеа, Жиру је надвисио одбрану „кенгура“ и повисио резултат. 

У финишу меча ређале су се прилике испред гола Рајана, али лопта није хтела у мрежу, а уз то је и голман Аустралије у неколико наврата добро реаговао.

Француска – Аустралија 4:1 (2:1)

АЛ ВАКРА: Стадион Ал Џенуб, гледалаца 44.000, судија: Виктор Гомес (Јужна Африка), стрелци: Рабио у 27. Жиру у 32. и 72. и Мбапе у 67.за Француску, а Гудвин у 9. минуту за Аустралију.

Жути картони: Ђук, Ирвајн, Мој  (Аустралија)

ФРАНЦУСКА : Лорис  -  Павар 6 (Тирам), 6, Л.Хернандез - (Т. Хернадез 7), Упамекано 7, Конате 6,5 -  Чуамени 7 (Фофана), Гризман 7, Рабио 7,5-  Жиру (Кунде), 8 Дембеле 7 (Коман), Мбапе 8,5.

АУСТРАЛИЈА : Рајан 6-  Еткинсон 6 (Дегенек), Ровлс 6, Сутар 6, Бехић 6,5 – Мој 6, Мекгре 6 (Мавил), Ирвајн 6,5 (Бакус), Гудвин 6,5 (Куол) – Леки 5,5, Ђук 5,5 (Камингс 5,5).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести