СП у Катару: Сенегал победио домаћина

ДОХА: Фудбалска селекција Сенегала победила је данас репрезентацију Катара 3:1 (1:0) у мечу другог кола Светског првенства у Катару.
s
Фото: Youtube Printscreen

Фудбалери Сенегала у другом колу групе А Светског првенства победили су Катар и остали у игри за пласман даље.

Прво полувреме било је прилично досадно. Врло опрезне биле су обе екипе, као да нису поразима стартовали Првенство. Мучно за гледање, без трунке жеље са обе стране: утисак је био да ја намера била сачувати егал на полувремену па онда у другом кренути енергичније. У 35. минуту, први озбиљнији напад имали су Катарци и чини се заслужили једанаестерац, али судија Лаоз се није огласио. И гол који је пао, нешто касније, дошао је као плод катастрофалне грешке једног играча. Хухи је као на тацни оставио лопту за Дију, који је рутински сместио у мрежу.

Како је почело друго полувреме тако је Сенегал повео са 2:0. После корнера Жакобса Дидија је лопту дочеко главом и сместио је у мрежу. Пробудили су се потом домаћини и били све опаснији. Добро је са дистанце шутирао Хасан али је био замало непрецизан. Драматику је могао донети и Мохамед али је његов шут зауставио Менди. Катарци су постигли свој први гол у историји светских првенства, смањивши преко Мунтарија на 1:2.

Драматике ипак није било јер је, на пас Нђајеа, Дијенг поставио коначних -  3:1.

Катар Сенегал 1:3 (0:1)

ДОХА: стадион ,,Ал Тумама“, гледалаца: 30.000. Судија: Лаоз (Шпанија). Стрелци: Мунтари у 78. за Катар, а  Дија у 41, Дидија у 49. и Дијенг у 84. минуту за Сенегал. Жути картони: Жакобс, Сис (Сенегал).

КАТАР: Баршам, Мигел, Мохамед, Хухи, Хасан, Амхед, Ал Хајдос (Мунтари), Будиаф (Хатем), Мадибо, Алмоез, Афиф.

СЕНЕГАЛ: Менди, Сабали, Кулибали, Жакобс, Диало, Геј, Менди, Дијата (Сис), Дидија (Нђаје), Сар (Дијенг), Дија.

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести