Спартак на стадиону Партизана бије одлучујућу битку за Европу

Од сигурног пласмана у квалификације за Лигу Европе фудбалере Спартака Ждрепчеве крви дели још само бод.
Simura i Jevtovic
Фото: Дуел Јапанца Шимуре из Спартака и Јевтовића из Партизана, фото: Ј. Грлић

Суботичани гостују у Београду, где ће их дочекати вицешампион Партизан, и имају велику жељу да стигну до бода од злата. Њихове амбиције не спутава ни лош здравствени билтен у екипи, јер, како сада ствари стоје, шеф стручног штаба Владимир Гаћиновић неће моћи да рачуна на неколико кључних играча из ове сезоне.

„Проблем имамо с повредама Милета Савковића, Бојана Чечарића и Немање Николића, а у уторак нам се на тренингу теже озледио први голман Бојан Остојић“, објаснио је Гаћиновић.

„Тешко је очекивати да ће и један од њих моћи да заигра против црно-белих, али шта је - ту је и остали момци покушаће да надоместе њихов изостанак. Учинићемо све што је у нашој моћи да стигнемо до циља, до тог великог бода који нам коначно потврђује треће место и излазак у Европу. Убеђен сам да то, упркос недаћама које имамо, можемо да остваримо, јер знамо шта желимо и потребно је да унутар самих себе пронађемо снаге и моћи како бисмо се радовали.“

Јасно је да ће Партизан бити фокусиран на финале Купа Србије и дуел с Младости из Лучана, а утакмица са Суботичанима им у такмичарском смислу не нуди посебну мотивацију.

„Будите сигурни да ће црно - бели играти за престиж. Убеђен сам да ће против нас извести јачи састав него што је то био случај у дуелу с Вождовцем у прошлом колу. Што се нас тиче, добро је што се првенство завршава, јер смо на измаку снаге. Ротирали смо мали број фудбалера током сезоне и повреде које су нас сада сустигле нормална су псоледица такве ситуације. Не жалимо се, желимо да стигнемо до бода у Београду, а онда ћемо имати прилике да се одморимо. Надам се - весели и радосни, а не да чекамо финале Купа и победу Партизана у њему, јер би нам само тријумф црно-белих гарантовао пласман у Европу“, каже Гаћиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести