Спартак одиграо занимљиву припремну утакмицу у Анталији

АНТАЛИЈА:Одиграли су фудбалери Спартака, трећепласираног тима у Суперлиги Србије, прву тренинг утакмицу од доласка у Анталију, а ривал им је био АМКГ, једна од од најбољих екипа у Узбекистану.
spartak pripreme dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Од нашег специјалног дописика

После занимљивих, веома борбених, често и (пре)нервозних 90 минута, резултат је био 0:0, иако је тим тренера Александра Веселиновића имао више од игре и створио неколико лепих прилика, посебно у првом полувремену.

После одлазака Ивановића, Хајдина и Радовановића, утисак је да „голубови“ поново стварају занимљив тим, који ће, остане ли на окупу, имати и на пролеће шта да покаже. Капитен и ветеран Владимир Торбица био је прави предводник српског суперлигаша, али су пун удео у ономе што је од њих тражио Веселиновић, имали и Савковић, Чечарић и Николић.

У неколико наврата, посебно нападима по боковима, Суботичани су створили лепе ситуације пред голом ривала, али Николић, Чечарић и Ђуричин нису успели да их крунишу головима. Пред крај првих 45 минута, лакшу повреду доживео је дефанзивни везни играч Бранимир Јочић, па га је у наставку заменио Јапанац Шимура, који иначе није био планиран да наступи у овој провери.

Узбекистанци су у другом полувремену успели да се ослободе притиска, али је игра постала веома нервозна, посебно када је реч о екипи АГМК. Један играч био је искључен с правом замене, а у 70. минуту дошло је до велике гужве на центру терена, када је Гусејнов грубо насрнуо на Савковића. Улетели су у расправу и гурање сви играчи, били су ту и људи с обе клупе и, срећом, све је прошло без тежег инцидента. До краја, међутим, великих прилика ни на једној страни није било, па је сусрет завршен најнепопуларнијим резултатом.


Николић и даље чека

Сасвим солидну партију приказао је Немања Николић, снажни нападач Суботичана. Лако се кретао, упошљавао саиграче и био константна опасност по одбрану Узбекистанаца. И даље је отворена могућност да јесенас други стрелац Спартака ипак, промени клуб у зимском прелазном року, а као његова нова средина помиње се Војводина. Обострана заинтересованост постоји, али је, како сазнајемо, за сада проблем висина цифре коју потражују Суботичани као обештећење за евентуални трансфер. Било како било, обе екипе су у Турској, „врућа линија“ између људи који о свему одлучују је успостављена и у наредним данима биће много јасније хоће ли до тог преласка доћи.


- Током протеклих дана имали смо веома напорне тренинге и била нам је ово прилика да се играчи добро истрче, али и покажу шта и колико су од рада усвојили – рекао је Александар Веселиновић. – Генерално, задовољан сам оним што сам видео, иако, наравно, има још пуно простора за напредак у нашој игри. Настављамо с тренинзима, биће и нових провера форме и очекујем да почетак пролећног дела сезоне дочекамо максимално припремљени.

Текст и фото: А. Предојевић

 

Спартак  – АГМК (Узбекистан) 0:0

АНТАЛИЈА: Игралиште „Фанатик тура“, гледалаца: 30, судија: Нумендинов (Казахстан).

СПАРТАК: Остојић, Стојковић, Керкез, Ћаласан, Вукчевић, Јочић (Шимура), Торбица (Пантић), Ђуричин, Савковић, Чечарић, Николић.

АГМК: Матиас, Којакбаров, Докић, Музафаров, Норбеков, Бубања, Тураев, Полвонов, Гусејнов, Касмињин, Мукторов. Играли су још: Абдулов, Јураев, Зокиров, Исаев, Алакулов, Абдуљаев, Гуљамов, Умаров, Нумонов, Риксибов, Абдулхамидов.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести