Спартак остао без тренера: Гаћиновић поднео оставку

Владимир Гаћиновић поднео је оставку на место шефа струке ФК Спартак.
Gacinovic
Фото: Владимир Гаћиновић, фото: ФК Спартак

После серије лоших резултата, те последњег пораза против Војводине, овај тренер је “преломио” да напусти клупу Суботичана.

„ Резултати су испод очекивања избог тога сам се одлучио на овакав корак. Пријатељски смо се растали, па остављам могућност да једног дана поново седнем на клупу “голубова”“, рекао је Гаћиновић.

Ко ће бити нови тренер Спаретака, за сада није познато, а нови шеф струке биће именован наредних дана.   

Д. Кн.

Саопштење ФК Спартак након одласка Гаћиновића са места шефа струке: Хвала за све

"На данашњем састанку шефа стручног штаба, господина Владимира Гаћиновића са Управом ФК „Спартак“ донешена је одлука да се након годину и по дана заједничког рада споразумно прекине даља сарадња.

Господин Гаћиновић је преузео наш клуб у веома деликатном тренутку. У том периоду је још трајала борба за пласман у квалификације за Лигу Европе, а екипа се налазила на трећој позицији на табели.

Под његовим кормилом је изборен пласман на међународну сцену где смо постигли историјски успех учешћем у трећем колу квалификација. На том путу смо елиминисали славну „Спарту“ из Прага што је успех какав ћемо тешко поновити.

Иза нас је један турбулентан период који нису пратили очекивани резултати, посебно у домаћем првенсту и једноставно смо се споразумели да је за „Спартак“ најбоље да дође до промене шефа стручног штаба. Ова одлука је донешена тешка срца и нисмо је донели у афекту,  већ као искрени пријатељи, договором.  Ипак, клуб је изнад свега.

Ваља напоменути да је у кратком времену Спартак  напустило 10 првотимаца који су отишли у друге клубове и ту ваља тражити један од узрока слабијих резултата.

Господин Гаћиновић је диван човек, врстан стручњак који фудбалску игру познаје до танчина и можда је недостајало само мало спортске среће да резултати буду другачији. Са Владом смо постали пријатељи и ван терена тако да и нама тешко пада овај разлаз. Сигурно је то да је оставио неизбрисив траг у историји нашег клуба.

И на крају желимо да кажемо  довиђења, али не и збогом јер су врата нашег клуба за Владимира Гаћиновића увек отворена."

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести