Спартак пред реванш с Колерајном: Гаћиновић најавио промене

Експедиција састављена од фудбалера и чланова управе Спартака Ждрепчеве крви јуче је отпутовала за Велику Британију.
Vladimir Gacinovic
Фото: Саво Павићевић и Владимир Гаћиновић, фото: Ј. Грлић

Тамо “плаве голубове” у четвртак очекује реванш утакмица првог кола квалификација за Лигу Европе са северноирским Колерајном, у којој желе да докажу да имају бољи тим, упркос резултату 1:1 из првог дуела на новосадском “Карађорђу”.

Суботичани су током протеклих дана добро изанализирали све пропусте у властитој игри и решени су да им се они не понове.

„Сасвим је сигурно да ће бити одређених промена у екипи, јер у првој утакмици нисмо играли на жељеном нивоу“, нагласио је шеф стручног штаба Владимир Гаћиновић.

„У Новом Саду сам био разочаран тиме како смо изгледали на терену, а играчи су свесни да је њихова игра била далеко од добре. Извукли смо одређене поуке, знамо да смо подбацили и верујем да ћемо у реваншу одиграти много боље.“

Утисак је био да су Суботичани били сами себи највећи ривал на травњаку новосадског стадиона.

„Играли смо јако споро, што иначе није наша карактеристика. Били смо потпуно ван ритма и то ми је тешко објашњиво, али је добро то што су играчи схватили у чему су чинили грешке и где смо то губили конце игре. Нисмо познавали Колерајн, тако да нисмо ни могли да га потценимо или преценимо, већ смо, слажем се, сами себи били највећи проблем.“


Суди Малтежанин Трустин

У реванш утакмици Колерајн - Спартак ЖК главни судија биће Малтежанин  Фаруђа Кан Трустин, а помагаће му земљаци Алан Камилери и Кристофер Франкаланца. Утакмица се игра на стадиону Шоуграундс, а почетак је у 20.45 часова.


Сутра увече стадион у Колерајну ће бити испуњен навијачима домаћег тима, који, баш као и Суботичани, верују да могу да прођу у друго коло.

„Знамо да ривал има фанатичне и веома бучне навијаче, тако да ће сигурно бити ношен њиховом подршком. Извесно је да ће нам бити потребан известан период да се прилагодимо таквим условима, али сам оптимиста. Убеђен сам да имамо квалитетнију екипу, самим тим и разлог да верујемо како ћемо прескочити ову препреку.“

Није Гаћиновић желео јавно да се изјасни о томе на којим позицијама у екипи ће извршити корекције.

„Једино новајлија Самјуел Афум има проблем с коленом, али се надам да ће моћи да одговори обавезама. Сви остали играчи су здрави и спремни, а све дилеме око састава отклонићу непосредно пред почетак утакмице“, наговестио је Гаћиновић.

Помоћник шефа стручног штаба Саво Павићевић кратко се надовезао на размишљања Гаћиновића:

„Атмосфера у екипи је добра, момци су свесни да су у првој утакмици играли испод нивоа Спартака и решени су да сутра пруже максимум. Ривал има одређени квалитет, али смо оптимисти и убеђени смо да тимском игром  можемо да прођемо у наредну рунду“, казао је Павићевић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести