Спартак пропустио прилику, сада навија за Партизан у Купу

Фудбалери Спартака пропустили су прилику да преко првенства изборе визу за Европу јер су изгубили од Партизана 2:0 (2:0).
partizan
Фото: FK Partizan

Суботичани ипак имати прилику да се окушају на међународној сцени уколико у среду црно-бели освоје Купе јер би онда и четврто место у Суперлиги гарантовало ту привилегију.

Почело је сјајним потезом Пантића у 3. минуту. На пас Тавамбе везиста Партизана ушао је у шеснаестарац, пребацио лопту на десну ногу и ефектно савладао голмана Лучића. Ваљак је имао иницијативу, држао лопту, добро стајао на терену и брзо осујећивао акције “голубова”. На другој страни, Суботичани су покушавали да чврстом дефанзивом дођу до неких контри, али у томе нису успевали. Београђани су били растрчани и лако пробијали маркацију противника. Тако су црно-бели у 28. минуту повели са 2:0. Ивановић је одлично центрирао на Тавамбу, а овај са пет метара сместио лопту у мрежу. Меч у Хумској био, иначе, веома спор, играло се чврсто на средини терена, а Београђани су само користили грешке у одбрани Спартака. Суботичани у првом полувремену буквално нису упутили ни један ударац ка голу црно-белих и то довољно говори о њиховој игри у првих 45 минута.

У наставку иста мета исто остојање. Партизан је био доминантнији, а “голубови” тек повремено претили. За црно-беле је у 50. минуту најпре покушао Антонов - тик поред гола, да би мало потом био изблокиран одличан шут Ђерлека. Само су Београђани постојали на терену па је тако и Јовановић био у шанси, али је Лучић интервенисао. Тек у 71. минуту Спартак је имао прилику преко Милошевића, али је овај био непрецизан, а и да није свиран је, мора се признати, сумњиви офсајд.

Остатка утакмице протекао је у лаганом ритму, стекао се утисак да су обе екипе једва чекале да се меч заврши, тако да је Партизан сачувао својих 2:0.

И. Лазаревић

Партизан - Спартак 2:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 3000, судија: Чоловић (Рашка). Стрелци: Пантић у 3. и Тавамба у 28. минуту.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Вулићевић 6,5, Милетић 6, Марковић 6, Антонов 6,5, Јевтовић 6, Пантић 7, Ђерлек 6,5 (Јанковић), Зђелар 6,5, Ивановић 7 (Косовић), Тавамба 7 (Јовановић 6,5).

СПАРТАК: И. Лучић 6, Шимура 6, Керкез 6, Текијашки 6 (Матијевић), М. Лучић 6 (Торбица 6), Главчић 6, Дунђерски 6, Вукчевић 6 (Милошевић 6), Ђуричин 6, Стојковић 6, Ћаласан 6.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести