Спартак савладао Рад на Бањици (0:2)

БЕОГРАД: Фудбалери Спартака наставили су са сјајним играма ове сезоне. У 13. колу Суперлиге на Бањици су заслужено победили Рад са 2:0 (1:0).
fk spartak
Фото: Youtube Printscreen

Почело је офанзивно на обе стране, а одбране два тима биле су на висини задатка. И једни и други креирали су опасне нападе, а опредељење је било да се то ради преко бокова. Спартак је био нешто опаснији, али није било умешности да се отвори права посрнулих “грађевинара”. Цео навални ред “голубова” деловао је одлично, али је у појединим тренуцима фалио завршни пас за гол шансу. Покушавали су гости са дистанце, али неуспешно. И, напокон се иницијатива “голубовима” исплатила у 39. минуту. У акцији коју је погодком финиширао Шимура пре њега су учествовали и Николић и Ивановић и показали да су у одличној форми.

У наставку су домаћи покушавали да угрозе гол гостију, али све све завршавало углавном на корнерима, из којих ништа значајније нису успевали да ураде. Спартак је играо далеко једноставније и из пар потеза стизао до гола “грађевинара”. Иако су изабраници Гордана Петрића преузели иницијативу од 60. минута много су компликовали у нападу и упропаштавали већ виђене шансе. У 80. минуту су домаћи имали и велику прилику, али је Лукић шутирао поред гола. Суботичани су били приморани да из контри угрожавају гол домаћина јер је Рад у финишу меча озбиљно нападао.

Из једног таквог контра напада гости су оверили победу. Играло се зауставно време када је лопту на концу добио Николић и сместио је у мрежу.

И. Лазаревић

 

БЕОГРАД: Стадион Рада, гледалаца 500, судија: Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Шимура у 39. и Николић у 90. минуту. Жути картони: Волков, Денић, Вицо, Зоњић (Рад), а Николић (Спартак).

РАД: Зоговић 6, Волков 7, Денић 6, Глутовац 6, Петровић 6 (Љубинковић), Мијаиловић 6 (Ајковић 6), Шипкић 6, Вицо 6, Вујачић 7 (Ратковић), Зоњић 6, Лукић 7.

СПАРТАК: Остојић 6, Шимура 7, Јочић 6, Керкез 6, Николић 7, Ивановић 7 (Главчић), Хајдин 6, Савковић 7, Чечарић 6 (Вукчевић), Стојковић 6, Радовановић 6.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести