Спуштена завеса на јесењу полусезону Друге футсал лиге Србије: Све почасти Бечејцима

Иако је остала да се одигра још утакмица 11. кола друголигашког футсал каравана Зуфо – САС у Бујановцу, спуштена је завеса на јесењу полусезону.
futsal becej
Фото: I. Gavrić

Такмичарска комисија ФСС је одлучила да се та утакмица одигра пре наставка првенствене трке, 9. јануара наредне године. Минулог викенда су одигране две заостале утакмице, у Новом Бечеју су домаћа Тиса и Зуфо играли нерешено 4:4 (1:3), а у Лесковцу је истоимена екипа победила САС из Зрењанина са 7:1 (2:1).

Поменути резултати нису много тога променили на табели. Водећи трио је мирно чекао расплет догађаја у заосталим утакмицама. Лидер Бечеј 2003 је одмакао са 30 бодова, а пратећи двојац, Лозница Град 2018 и Ивањица, има по 21 бод. Лесковац се сада придружио Јастрепцу и са по 19 бодова вребају прилику, као и новобечејска Тиса на шестом месту са 18 бодова, да се прикључе водећем трилингу. Седмопласирани Зуфо са 13 и степеницу ниже пласирани САС са 11 бодова, мада имају по утакмицу мање, ипак су бодовно заостали и више воде бригу о опстанку.

Бечејци су (не)пријатно изненађење. Пријатно за све у клубу и око њега, а непријатно за ривале. Мада им је мало ко, чак ни они сами себи, пре првенствене трке давао шансе да се умешају у борбу за врх, момци маестрално предвођени са клупе тренером Игором Шошом сада се лагодно башкаре на трону са чак девет бодова предности. И док су убедљиво најмање голова примили, само 15, са 51 постигнутим нису најефикаснији. Комшије с друге стране реке, футсалери Тисе из Новог Бечеја 60 пута су затресли мреже противничких голмана, али су и четири пута мање вадили лопту из своје мреже. Само је Металац Колорадо из Горњег Милановца примио један гол више.

Међу пикантеријама са друголигашких футсал терена свакако су најзанимљивија два резултата 10. кола. Бечејци су декласирали резултатом 10:0 последњепласирани Форум у Вршцу, а Лозница Град 2018 и Палеж из Обреновца су под Гучевом утакмицу завршили најнепопуларнијим резултатом 0:0. Мало је вероватно да ће их неко претећи у ексклузивности. 

В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести