Србија против Литваније за оверу првог места у групи

БЕОГРАД: Фудбалска репрезентација Србије вечерас игра са Литванијом у Београду са жељом да испуни први циљ након Мундијала и освоји прво место у групи Ц Лиге нација.
srbija fudbal, tanjug tvalic
Фото: TANJUG/ TANJA VALIC/ bk, ilustracija

Тријумф изабраницима Младена Крстајића гарантује два пута до пласмана на Европско првенство, кроз квалификације и преко завршног турнира Лиге нација, па таква шанса против селекције која је без бодова не би смела да се испусти.

Крстајић истиче да максимално озбиљно схвата меч против Литваније, али и да су "орлови" досадашњим партијама потпуно заслужили тренутну ситуацију.

"Дошли смо у позицију да оно што смо зацртали остваримо. Морамо да покажемо квалитет, вероватно су сви отписали Литванију, али ми нисмо. Преостаје нам да печатирамо место и тога су играчи свесни", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Кући фудбала у Старој Пазови.

Крстајић не очекује лак посао против селекције која до сада нема ниједан бод.

"Пре почетка такмичења нисам сигуран да је било поверења у момке после Мундијала, да не кажем мене... Суштина је да морамо да будемо озбиљни, идемо на три бода и респектујемо Литванију. Заслужили смо прво место својим играма и резултатима".

Под знаком питања због стомачног вируса је Немања Матић, Александар Коларов има проблем са ножним прстом, а опоравио се Љубомир Фејса, док је Милан Родић одрадио суспензију жутих картона.

Србија вечерас дочекује Литванију на стадиону Партизана од 20:45.

У истој групи у Подгорици се састају Црна Гора и Румунија, где би Србији одговарао реми или победа домаћина без обзира на исход у Хумској.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести