Србији само бод у Даблину, аутогол казна за промашаје

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је вечерас 1:1 (1:0) са Републиком Ирском у Даблину у утакмици А групе квалификација за Мундијал у Катару.
autogol
Фото: Tanjug (AP Photo/Peter Morrison)
Трагичним епилогом се завршио меч у бучној атмосфери Авива стадиона, где су "Орлови" по свему приказаном морали да упишу три бода. Међутим, нису, упркос томе што су одиграли можда и најбољих 86 минута откад је селектор Драган Стојковић Пикси.
А онда се одједном догодила паника због пропушених шанси и бар три зицера. Успаничио се Сергеј Милинковић-Савић, који нам је и донео предност ударцем главом, и у петерцу напуцао Николу Миленковића од кога се лопта одбила у гол. И тако су Ирци узели бод, а да нису до тада имали зглаван ударац. Голман Ирске Базуни чинио је чуда на голу, скидао зицере Влаховићу, Митровићу (три пута), Костићу и још један ударац Радоњића, када се чинило да је све у рукама Србије.
А Србија остала без два важна у трци са Португалом за прво место А групе, пошто је сада известан пут у бараж.
Србија је повела у 20. минуту голом Сергеја Милинковића-Савића, главом после асистенције Душана Тадића. Српски тим потом је пропустио бројне прилике, одлично је бранио и голман домаћих Гевин Базуну, да би у 87. минуту стигла казна "несрећним аутоголом" Николе Миленковића, кога је лопта погодила после избацивања Милинковић-Савића и завршила у мрежи. На крају умало Србија није остала и без ремија, али је Предраг Рајковић парадом сачувао бод.
Раније данас, Португал је у првој утакмици групе победио у Азербејџану 3:0.
Португалци су сада усамљени на врху табеле са 13 бодова, Србија има 11, Луксембург шест, Ирска два и Азербејџан бод.
Србија у наредним мечевима 9.октобра гостује Луксембургу, а три дана касније дочекује Азербејџан.
Фото: Tanjug (AP Photo/Peter Morrison)
Стојковић: Кажњени смо за промашаје, идемо даље

Било је одлично, немам шта да замерим играчима, играли смо фантастичан фудбал, али обично екипа која не искористи шансе на крају буде кажњена, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси после ремија са Ирском у Даблину (1:1).

"Из неког разлога нисмо дали други гол, пропуштали смо шансе, на крају смо га дали сами себи. Идемо даље, али одиграли смо фантастичну утакмицу", рекао је Стојковић после меча у изјави за ТВ Нова С.

Фото: Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić, foto: Tanjug (AP Photo/Peter Morrison)

Тадић: Са три победе идемо на Мундијал

Капитен репрезентације Србије Душан Тадић истакао је жал због испуштене победе у Даблину против Републике Ирске (1:1).
Србија је доминирала на "Авива" стадиону, имала велики број прилика, а на крају је себи сама сместила лопту у мрежу и испустила прво место у групи А.

"Имали смо много више шанси, требали смо раније да постигнемо други погодак и приведемо утакмицу крају. То се није десило и примили смо безвезе гол. Требало је раније да дамо други гол", поновио је Тадић.
Није све готово и са три победе у преостале три утакмице би "орлови" отишли директно у Катар.

"Најбитније је да пробамо да добијемо све до краја. Три утакмице, све је у нашим рукама, ако победимо три утакмице идемо на Светском првенство, то нам је циљ", закључио је капитен репрезентације Србије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести