Српска лига, група Војводина: Куљани у Суботици

Данас су на програму утакмице 26. кола Српске фудбалске лиге Војводина.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Састају се - БЕОЧИН: Цемент - Вршац, ПАНЧЕВО: Железничар - Младост, НОВИ САД: Кабел - ЧСК Пивара, Црвена звезда - Братство, НОВИ БАНОВЦИ: Омладинац - Динамо, САКУЛЕ: Борац - Раднички (НП), СТАРИ БАНОВЦИ: Дунав - Раднички (СМ), СУБОТИЦА: Бачка  - Хајдук.  Раднички из Зрењанина је слободан. 

Утакмице почињу у 16.30 сати.

Кабел за виши ранг, ЧСК за опстанак

На игралишту крај Штранда лидер Српске лиге Кабел дочекује захуктали ЧСК, који је  од многих већ био  отписани, а дошао је у ситуацију да избори опстанак. Оба тима имају победничке амбиције, домаћин да са три бода направи још један корак ка вишем рангу, а гост да се евентуалним тријумфом примакне луци спаса.

„Последњи успеси екипе из Челарева терају на опрез, а уз то њима су бодови неопходни. У резултатском смо налету па би, уз поштовање ривала, све осим наше победе било прворазредно изненађење“, сматра тренер Зоран Васиљевић, који откако је сео на клупу новосадског српсколигаша зна само за успехе.

Кабел хита ка вишем рангу из разлога што има велики фонд квалитетних играча.

„Пред старт пролећног дела остали смо без креатора игре Грујића, а Фимића смо због тешке повреде изгубили на дужи период. На сву срећу, имамо  велики број квалитетних фудбалера, снажан колектив који је своје умеће потврдио у досадашњем току сезоне. Рачунам да ћемо против ЧСК – а одиграти још једну квалитетну партију  и да ћемо тријумфовати“, најавио је стратег Кабела.      

М. Поповић

Бодови неопходни новосадској Звезди

Фудбалери новосадске Црвене звезде након 24 кола у Српској лиги и са 23 бода  заузимају место које води у нижи ранг, па им је сваки наредни меч условно речено квалификациони. Данас ће одмерити снаге са  високопласираним Братством, што ће бити тежак испит, од великог значаја да се очува статус. Тренер Драган Шипка напомиње да ће дуел са екипом из Пригревице  пресудан да се ухвати прикључак за луку спаса.

„Братство није екипа за вађење обзиром да је уз Кабел и Хајдук најбоља у лиги. Али, ми немамо избора, морамо да  дамо све од себе не би ли освојили драгоцене бодове. С обиром да нам конкуренти за опстанак не беже много и бодом би били задовољни, али ми ћемо ићи на победу. До сада се показало да смо најбоље партије пружали против фаворита, верујемо да ће тако и сада бити“, оптимсита је тренер Драган Шипка.       

М. По.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести