Српска лига - Војводина: Златни бодови Новосађана

​​​​​​​Црвена звезда - Цемент 2:0 (1:0)
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Игралиште Црвене звезде, гледалаца 200, судија: Бачановић (Сомбор), стрелци: Матић у 8. (из пенала), Пронек у 55. минуту. Жути картони: Хајризи, Шаренац, Јовишић (Црвена звезда), Леђанац (Цемент).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 8, Пронек 8, Хајризи 8, Шаренац 7,5 (Милорадовић 7), Станковић 7, Митровић 7,5, Мастило 7, Бељански 8, Матић 8 (Гргуровић), Милић 7,5, Илијин 7 (Јовишић 8).

ЦЕМЕНТ: Ђурикин 7, Унгар 6,5, Леђанац 7 (Згоњанин), Скоко 7, Станчетић 6,5, Павловић 6,5, Балетић 6 (Поповић 6), Ракић 7, Томовић 6 (Милутиновић 6,5), Зоговић 6,5, Вујошевић 7.

Одлично су домаћи отворили меч.  У 8. минуту лопта је у казненом простору у руку погодила Павловића, а судија Бечановић је показао на белу тачку. Сигуран са пеналтика био је Срђан Матић. Два минута касније у шеснаестерцу домаћих после дуела Пронека и Станчетића гости су тражили да судија Бечановић по други пут покаже на белу тачку, али је само одмахнуо руком. Покушао је десетак минута касније ударцем главом Балетић, али је Главичанин био на правом месту. И Ракић је из слободног ударца упутио прави пројектил, а Главичанин поново био несавладив.

У наставку након корнера Милића, пажњи одбране Беочинаца искрао се Никола Пронек и Ђурикин је по други пут био немоћан. 

М. Поповић

 Раднички (СМ) – Кабел 2:4 (2:0)

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 200, судија Панчић (Каравуково). Стрелци: Перовић у 27.и Глишић у 44.за Раднички, Пејић у 53, Г. Илић у 54, Караћ у 56. и С. Илић у 87. минуту за Кабел. Жути картони: Кочијашевић, Глишић, Херцег (Раднички).

РАДНИЧКИ: Чупић 7, Милошевић 7, Кочијашевић 7, Петровић 7, Триван 7, Петрић 6 (Јовичић), Лацковић 6 (Воларевић), Херцег 7, Перовић 7, Јанковић 7 (Јовановић), Глишић 7.

КАБЕЛ: Сакић 7, Пејић 7, Вучковић 7, Миљевић 7, Пантелић 7 (С. Илић 7), Караћ 8, Г. Илић 7 (Богданић 7), Кнежевић 7 (Остојић 7), Клаић 7, Владић 7, Петровић 7.

Митровчани су дошли у  вођство у 27. минуту. Све је урадио Лацковић. Окренуо је свог чувара, па онда упослио Перовића који је с 15 метара, изванредним шутем, левом ногом са леве стране, погодио супротну десну страну гола, изненађеног голмана Сакића.

У финишу полувремена Перовић је изврсно убацио лопту пред гол гостију, Глишић је дочекао лопту на седам метара и из волеј ударца приморао је Скакића да још једном вади лопту из своје мреже.Иначе у 40. минуту Кнежевић је морао у болницу, незгодно је пао и поломио је руку.        У наставку, гости су кренули нешто ангажованије.У 53. минуту Лацковић није избио на време лопту, прикрао се Пејић и смањио резултат. Минут касније већ је било 2:2.Штопер домаћих Триван је слабо стартовао, бржи је био Георгије Илић и погодио мрежу.  Мало касније после корнера Караћ је са 25 метара погодио мрежу.  И у самом финишу утакмице резервиста Страхиња Илић, изврсно је шутирао, а голман домаћих Чупић је могао само погледом да испрати лопту која је ушла у мрежу као тане.         

Б. Рокнић

Раднички (НП) - Железничар 3:2 ( 2:1)

НОВА ПАЗОВА: Градски стадион, гледалаца око 150, судија Димитријевић (Нови Сад), стрелци: Ђилас у 4, Петошевић у 33 и Дујић у 75 (из пенала) за Раднички, а Амбруш у 45 и Божовић у 70. минуту за Железничар.

РАДНИЧКИ: Ђурић 7, Грујић 7, Ивановић 6, Николчић 6, Ђилас 7, Дујић 7,5, (Шукунд), Србијанац 6, Шавија 6, Сарачевић 7, Рнић 6, Петошевић 7 (Радман).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Катанић 7, Санадер 6, Милекић 6, Ковачевић 6, Амбруш 7 (Танасић), Павловић 6 (Несторовски), Руњајић 6, Петровић 7, Трипковић 6,5, Мандић 7, Станојковић 7(Божовић 6).

Раднички је почео енергично и већ у 4. минуту дошао у вођство. На набачену лопту са десне стране скочио је Ђилас и главом је послао у мрежу поред немоћног голмана. Пазовчани су наставили са опсадом гола Панчеваца, па у 33. минуту Петошевић измакао својим чуварима и са око 20 метара погодио дшни доњи угао.

Панчевци су смањили у финишу првог дела, а наставку се водила велика борба, Раднички је пропустио неколико прилика. А гости су  преко  Божовића успели да изједначе. Међутим, само пет минута касније пенал за Пазовчане.  и са 11 метара Дујић је био сигуран стрелац. Неки минут касније Рнић је погодио пречку.   

Ј. Вуковић

Братство - Омладинац 2:1 (1:0)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион „Горан Месалуница Клипи”, гледалаца 100, сдуија: Петровић (Шајкаш), стрелци: Макар у 4. и Јухик у 51. а Бићанин у 93. минуту за Омладинац. Жути картони: Бајчев, Перовић (Братство), Бичанин (Омладинац)

БРАТСТВО: Габрић, Ресановић 7,5, Јухик 8, Бајчев 7, Макар 7,5, Перовић 7 (Станчевић), Сремчевић 7, Вукић 7, Швељо 7,5, Станковић 8, Зорић 7, Носковић 7.

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 5,5, Иветић 6, Рогановић 6, Радовић 6, Стевановић 5,5 (Видовић 5,5), Гајић 5,5, Дабић 5,5 (Бртка), Бићанин 7, Лежајић 5,5, Спасић 5,5, Божиновић 5,5 (Берић).

Пригревчани су већ у 4. минуту дошли у вођство, Ресановић је продро по левој страни, ушао у шеснаестерац када је шутирао неко из одбране блокиарао  је лопту која је дошла до Млакара, а овај је са шест метара уз помоћ голмана Јагодића послао лопту у мрежу.

У другом делу домаћин је повисио сјајним поготком најбољег играча Дејана Јухика, наиме млади првотимац примио је лопту у шеснаестерцу гостију, вешто се ослободио чувара и онда прецизним ударцем по земљи послао лопту у мрежу. Ипак, најлепши детаљ је виђен у 93. минуту. Слободан ударац за госте са око 35 метара извео је Бићанин и погодио горњи леви угао.      

Ј. Бањац

Бачка - Дунав 3:1 (2:1)

СУБОТИЦА: Стадон крај Сомборске капије, гледалаца 200, судија: Н. Зељковић (Црвенка), стрелци: Јовић у 3. Бјеловић у 19. и Лазић у 83. за Бачку, а Мирчетић у 25. минуту (из пенала) за Дунав. Жути картони: Тумбас (Бачка), Рудан (Дунав).

БАЧКА: Студен 7,5, Јовић 8, Јокић 8, Орчић 7,5, Бјеловић 8, Тумбас 8, Добренско 7 (Лазић 7,5), Масалушић 7,5, Лукић 7 (Манојловић 7), Милић 7,5, Рајковача 8 (Спремо).

ДУНАВ: Вукмировић 7, Антић 7, Миличевић 7, Јаворац 7, Јакшић 6,5, Комазец 7, Лазић 6,5 (Рудан 6,5), Мирчетић 7, Рауковић 6,5, Гаџић 7, Матић 7.

Фудбалери Бачке савладали екипу из Старих Бановаца и забележили четврту узастопну победу. У 3. минуту Суботичани су дшли у вођство. Тумбас је послао лопту у шеснаестерац, створила се гужва, а Филип Јовић је постигао погодак. Дунав је имао прилику преко Зорана Комазеца када је био у очи у очи са голманом Бачке, али је слабо шутирао. Резултат је повисио Лука Бјеловић у 19. минуту. Са средине терена, побегао играчима Дунава и са пет-шест метара постигао погодак. У 25. минуту досуђен је пенал за госте. Тумбас је срушио Комазеца . Реализатор најстроже казне био је Мирчетић.

У 83. минуту резервиста Јован Лазић је постигао трећи погодак за Бачку.     

С. Стојиљковић

ЧСК Пивара - Вршац 3:2 (1:1)

ЧЕЛАРЕО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца око 200, судија: С. Кеyа (Нови Сад), стрелци: Ивковић у 1. Јовић у 63. и Тасић у 85. за ЧСК Пивару, а Лазевски у 18. и Станковић у 51. минуту за Вршац. Жути картони: Тривуновић, Мршић, Јованић (ЧСК Пивара), Ђулчић, Балан, Божић (Вршац). Црвени картони: Вукасовић (ЧСК Пивара).

ЧСК ПИВАРА: Танкосић 8, Вујошевић 8,5, Жирић 8 (Јованић 8), Балиновић 8,5, Мршић 9, Јовић 9, Шљивнчанин 8,5, Тривуновић 9 (Јевтић), Ивковић 9 (Тасић 9), Вукасовић 8.

ВРШАЦ: Ђулчић 6, Којић 6 (Благојевић), Бељи 6,5, Велемиров 6,5, Станковић 6,5 (Балан 6,5), Стојаноивић 6,5, Божић 6, Станков 6,5, Лазевски 7, Марковић 6, Тошић 6 (Белић) .

Већ у 1. минуту домаћи су повели. Ивковић је успео да четири-пет метара искоса са леве стране да смести лопту у небрањени део мреже. Гости из Вршца у 18. минуту дошли су до изједначења. Нападач Вршчана Лазевски је искоса са десне стране шутирао и погодио деси доњи угао Танкосићевог гола. У наставку видели смо још три поготка. У 51. минуту Станковић је шутирао искоса са десне стране и изненадио Танкосића. Изједначење домаћој екипи донео је Јовић у 63. минуту. Нападаћ домаћих је са свега три-четири метра успео да савлада голмана гостију Ђулчића. А  пет минута пре краја утакмице резервиста у домаћој екипи Тасић је успео да погоди доњи десни угао гола Ђулчића. 

М. Ђ. Кременовић

Хајдук - Борац 1:2 (1:2)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 100. Судија: Николић (Ловћенац). Стрелци: Стоицев у 28. за Хајдук, а Шушњар у 4. и Лекић у 36. за Борац. Жути картони: Марков ( Хајдук).

ХАЈДУК: Браћ 6, Бабић 6 (од 55. Миличковић 6), Тутњевић 7 ( од 66. Видаковић -), Гргић 6, Мијић 6, Крмар 6 ( од 61. Исаиловић 6), Крстић 6, Веселиновић 6, Јелић 7, Марков 7 и Стоицев 6.

БОРАЦ: Бабић 6, Ступић 6, Атанасковић 7, Матовић 6, Лекић 7 ( од 64. Вуковић -), М. Шушњар 7, Чигоја 7, А. Шушњар 6, Појужина 6 ( од 46. Димић 6), Ђукановић 7 и Ренато 6 ( од 46. Бабин 6).

Фудбалери Хајдука су претрпели још један пораз у пролећном делу првенства. Једноставно, изостанак неколицине стандардних првотимаца, као и чињеница да је Кабел практично осигурао лидерску позицију утицали су на скромно издање домаћих фудбалера. Упркос њима, гост се бори за опстанак и чини се да је управо и већи мотив пресудио.

Повели су фудбалери Борца у 4. минуту. На око 20 метара од гола Браћа лопту је прихватио Милан Шушњар, понео је метар-два и онда по земљи шутирао. Ударац је био веома прецизан, лопта се од леве стативе голмана домаћих одбија у мрежу. У 13. минуту Ђукановић је шутирао, а овога пута статива је била савезник Хајдука. У 28. минуту након велике гужве пред голом гостију најприсебнији је био Стоицев и са пар метара је послао лопту у мрежу. Гости до новог вођства стижу у 36. минуту. Лекић је прихватио лоту и са неких 20 метара искоса шутирао. Голман Хајдука Браћ је врховима прстију закачио лопту која је завршила под пречком за испоставило се коначних 2:1 за екипу Борца. У другом полувремену гости су вешто чували стечену предност.

Ђ. Бојанић

ДинамоРаднички (З)  0:0

ПАНЧЕВО: Стадион: Градски, гледалаца: 300. Судија:Рељић  (Врбас).  Жути картони:  Недучић, Терзић, Симоновић, Теофанов (Динамо), Радосављевић, Савановић (Раднички).

ДИНАМО: Томић 7,5, Симоновић 6,5, Дашић 7, Терзић 7,5, Недучић 7, Вуковић 7, Арнаутовић 6,5 (Петровић –), Рашић 6,5 (Теофанов 7), Живков 6,5 (Јавор -), Јуриша 6,5, Кркобабић 6,5.

РАДНИЧКИ: Ђурић 7,5, Милин 6,5, Бјелица 6,5, Грбић 7, Јованов 7, Киш 6,5 (Радосављевић 6,5), Крстинић 7, Миливојев 7,5 (Лисичић –Вуковић -)Савановић 6,5, Матић 7 (Ковачевић -), Руњевац 6,5.

Б. Стојковски

СРПСКА ЛИГА - ВОЈВОДИНА

Ц. звезда - Цемент                       2:0

Бачка - Дунав                                3:1

Хајдук - Борац                                1:2

Братство  - Омладинац                  2:1

Раднички (СМ) - Кабел                  2:4

Раднички (НП) - Железничар       3:2

Динамо - Раднички (З)                 0:0

ЧСК Пивара - Вршац                   3:2

Младост  је била слободна 

  1. Кабел              27     22     2      3      66:20        68 

2. Хајдук               27     17     6      4      42:15        57 

3. Братство         28     13     6      9      40:31        45 

4. Омладинац     27     14     3      10     31:25        45 

5. Бачка              27     13     3      11     38:32        42 

6. Динамо           28     11     8      9      29:25        41 

7. Радн. (ЗР)      27     8      13     6      33:28        37  

8. Желез.            27     10     5      12     26:29        35 

9. Радн. (СМ)     28     9      7      12     36:37        34

10. Вршац           27     9      6      12     27:30        33

11. Борац            27     10     3      14     34:38        33

12. Дунав            27     8      7      12     36:44        31

13. ЧСК               28     8      7      13     30:50        31

14. Младост       27     8      6      13     26:41        30

15. Ц. звезда      27     8      5      14     25:34        29

16. Цемент          27     7      8      12     26:40        29

17. Раднички (НП) 28     7      5      16     26:52        26

У следећем колу   (15. маја у 16.30) састају се: Цемент -  Младост,  Вршац - Динамо, Раднички (З) - Раднички (НП), Железничар - Раднички (СМ), Кабел - Братство, Омладинац - Хајдук, Борац - Бачка, Дунав - Црвена звезда. ЧСК Пивара је слободна.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести