Српсколигаш Младост ГАТ успешан у првој провери

Прва  провера јесњег првака Српске лиге - Војводина била је успешна, Младост Гат је убедљиво савладала војвођанског лигаша Борца из Шајкаша - 4:0.
Mladost GAT/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/Младост ГАТ

- После  лепих акција, доста  шанси, погођене пречке и стативе  и  четири гола  има места задовољству – каже тренер Филиповић и додаје: - Из дана у дан помак је евидентан. Поготово сам задовољан како су се у систем уклопила појачања.Иако је рано о томе давати процене, са сигурношћу могу да кажем да ће квалитетом и искуством надоградити игру којој  тежимо.

Коста Спасић је из Вршца стигао у Младост и највио да ће бити велико појачање.

- Био сам почаствован позивом председника Младости Кресовића да дођем у Нови Сад. Брзо смо се договорили и на основу досадашњег искуства сматрам да нисам погрешио. Свиђа ми се што тежимо нападачкој игри.Очекујем да ћемо до наставка првенствене трке бити потпуно спремни. Атмосфера у екипи је одлична, а конкуренција велика, што нас  све појединачно тера да и на тренинзима и на проверним утакмицама дајемо свој максимум- каже двадесетшестогодишњи Спасић , који је каријеру градио у млађим категоријама Рада,Италији,Шумадији,Раковици,Омадинцу и  Вршцу.


Томчић изабрао футсал

Искусни  Чедомир Томчић је намеран да каријеру настави међу футсалерима.

- Предочио сам управи и тренеру да у овим годинама нисам у могућности да редовно тренирам и да се сто посто посветим обавезам. Саслушали су ме и  пожелели ми пуно успеха у даљој каријери. Било ми је изузетно тешко да повучем овај потез с обзиром  на третман у Младости  можда и најкоректнији у досадашњој каријери. Верујем да ће и без моје помоћи оверити пласман у виши ранг, а ја ћу каријеру највероватније  наставити и завршити у малом фудбалу – рекао је Томчић.


И Никола Радовић успешно је дебитовао у дресу Младости.

- Одлично сам примљен у клуб са амбицијама да се пласира у Прву лигу. Дошао  сам из Македоније и имаћу велику обавезу да се на прави начин одужим људима који воде клуб. Имамо квалитетан састав, тимски дух  је присутан, услови фантастични. Имамо све предуслове да се одлично припремимо и од првог кола наставка првенства кренемо ка циљу – највио је  Радовић (28), који је бранио боје Бачке, Радника,БСК - а, Слоге и  Бореца из Велеса.

Нову проверу Младост ће имати наредне суботе у Бачком Петровцу са Младошћу.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести