Станковић: Биће "ротације" на утакмици против Јавора

БЕОГРАД: Имали смо две тешке утакмице, против Партизана и Хофенхајма, и логично је да буде промена у стартној постави, најавио је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи утакмице против Јавора у Суперлиги.
s
Фото: Tanjug (Uwe Anspach/dpa via AP)

Биће ротације, као и играча који ће одморити. Шансу ће добити играчи, нећу да кажем који су мање играли, јер су за мене сви стартери, али биће промена. Што се повређених фудбалера тиче, једва чекам да се врате, пре свега мислим на њихово здравље и заиста бих волео да их имам на располагању. То су играчи врхунског квалитета, доносе огроман квалитет и равнотежу у нашем тиму. Ипак све зависи од тестова. Иванић је почео са тренинзима, па ћемо видети, рекао је Станковић.

На питање да ли ће Звезда наставити да игра у формацији са тројицом штопера, као против Хофенхајма, Станковић је рекао да ће стручни штаб анализирати сваког противника и у складу с тим постављати тактику.

Трудићемо се да се најкомотније осећамо. Прошле године смо конструисали с тројицом фудбалера, бранили се са четворицом. У суштини, против Хофенхајма је деловала добро та промена формације. Стајали смо како треба, ''клизали'' по страни, бекови су били високо у фази кад немамо лопту. Успели смо да лимитирамо важне играче Хофенхајма, попут Гаћиновића. Одузели смо им њихово главно оружје, а то су контре, транзиције, игра иза леђа наших играча, рекао је Станковић.

Он се поново осврнуо и на "спорну" ситуацију код првог гола Хофенхајма.

Морам да кажем да није био фаул код првог гола, али са стране није деловало тако. Ипак, стојим при томе када су такви стартови у питању, да је неко на земљи, неко у ваздуху, а између лопта, то мора да се санкционише, јер може да дође до повреде. Николић је имао пар таквих ситуација, мора чвршће да улази у дуелу, не кривим га, али му причам за будућност, рекао је Станковић.

За крај, Звездин тренер истакао је да се радује предстојећим европским утакмицама на домаћем терену.

Оно што смо показали у Немачкој добра је подлога за наставак рада, с великим уверењем да можемо да се питамо нешто у групи, поручио је Станковић.

Утакмица 12. кола Суперлиге између Црвене звезде и Јавора игра се сутра од 21 сата.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести