Станковић: Оставићемо ружно вече из нас

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да очекује лепу и захтевну утакмицу у дербију 16. кола Суперлиге Србије против Војводина.
dejan stankovic fkcz
Фото: FK Crvena zvezda

Црвено-бели сутра од 16.45 гостују у Новом Саду, након пораза од Митјиланда у Лиги Европе (1:0).

"Славољуб Ђорђевић ради одличан посао, старт му није изгледао добро, али било је доста промена у играчком кадру. Види се да добро ради, да је фокусиран и да извлачи максимум из својих играча. Очекујем да ће тако бити и сутра. Лепа утакмица, леп дерби. Сви играчи су океј што се здравтсвеног стања тиче, само је питање ко је колико уморан, али изаћи ћемо у најјачем саставу", рекао је Станковић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Станковић се осврнуо и на ривала и њиховог најбољег поједница Немању Човића.

"Човић не игра, то је момак који нам је увек правио проблеме, зна да задржи лопту, скочи иако није претерано висок, има феноменалан тајминг. Сигурно да ће Војводина гледати да надомести тај недостатак у то сам сигуран, организовани су на терену, немају проблем ни да се организовано бране, када нападају доста користе прекиде, транзицију офанзивну. Биће захтевна утакмица".

Станковић се обратио први пут јавности после пораза од Митјиланда у Лиги Европе (1:0), пошто се није појавио на конференцији за медије после тог дуел.

"Много пута смо причали о томе да можемо да спремимо утакмицу онако како мислимо да ће да изгледа, радимо на свим детаљима, али свака утакмица носи своје. После десет минута се све окренуло, добило неки други ток који ми нисмо очекивали, иако смо радили на тим ситницама доста, дешава се. Утакмица би била тешка и да је било десет на десет у пољу са њима, десет на девет је то већ постало доста теже. То вече у четвртак је некако било чудно", рекао је Станковић.

Све је ишло контра, почев од терена. Маракана никад није имала баре на терену да стаје лопта, то је прво изненађење било за нас, после тога црвени, из наших грешака смо примили гол,каже тренер Звезде.

"Можда да нисмо тада, можда би примили гол касније, али од свега сада када су се слегли утисци, ја бих извукао и позитивне ствари, видело код момака нешто да су баш желели да стигнемо до једне или две лопте које ће нам омогућити да бар постигнемо гол. Дали су све и дошле су те лопте код прилика које су имали Панков и Драговић, могле су да заврше у мрежи и то би онда стварно било феноменално, али и даље имам исти циљ, а то је пролеће у Лиги Европе. Зависи од нас, имамо утакмицу код куће и идемо даље. Оставићемо то ружно вече иза нас, нећемо се окретати, поуке ћемо извући, морамо да растемо као група, као екипа, као и да пребродимо овакве ситуације које су се десиле у четврта, морамо само изаћи јачи", истакао је Станковић.

Станковић је рекао и да је кондициони тренер тима Федерико Панонћини добро и да је пуштен на кућно лечење након што погођен после утакмице.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести