Стефан Ђорђевић спремно дочекује дуел с Чукаричким: Желимо да славимо у дербију

Двонедељна првенствена пауза дошла је до краја, а фудбалери Војводине настојали су да је искористе како би се што боље припремили за наставак сезоне.
Stefan Djordjevic
Фото: Стефан Ђорђевић, фото: Ј. Грлић

Сутра их, на стадиону Чукаричког, очекује дуел с “брђанима”, у којем, ако је судити по размишљањима првотимаца и тренера новосадских црвено-белих, желе да пруже добру игру и покушају не само да остану непоражени, већ и да тријумфују. Екипа Чукаричког тренутно је на трећем месту суперлигашке табеле, “стара дама” пласирана је три места испод чете тренера Саше Илића , па је јасно да се ради о дуелу два тима који имају жељу да буду у самом врху српске елитне лиге и, самим тим, изборе место на европској сцени у наредној сезони.

- По свему, наш сусрет с Чукаричким може да се оквалификује као дерби кола - рекао је леви бек Новосађана Стефан Ђорђевић. - Добро смо тренирали током паузе, иако на окупу нисмо имали све играче. Бјековић, Топић, Милетић и Кабић били су с млађим репрезентативним селекцијама и вратили су се тек недавно, а одређене проблеме због повреда имали смо Максимовић и ја, док нам се Урош Кабић придужио с озледом примицача. Свеједно, желимо да на Бановом брду пружимо добру игру, покажемо квалитет и решеност да остварујемо много боље резултате и, успемо ли у намерама, савладамо домаћина. Увек наши сусрети с “брђанима” доносе занимљиве и неизвесне окршаје, није лако у њима прогнозирати победника, а Војводина никада не мења циљ с којим улази у сваку утакмицу.


Сајам спорта у Дубаију

Занимљиво је да су Новосађани добили позив за учешће на првом међународном Сајму спорта, који ће, од 2. до 4. децембра, бити одржан у Дубаију. Он се одржава у оквиру Светског сајма, који је у Дубаију почео 1. октобра  и трајаће све до 31. марта наредне године, а организује се поводом обележавања 50 година од стварања Уједињених Арапских Емирата. Учешће на њему потврдило је на стотине клубова из читавог света, међу којима су и многе екипе из пет најјачих европских лига. Црвено-бели из Српске Атине позив за учешће на добили су као један од највећих и најуспешнијих клубова у Србији и региону.


На сличан начин размишља и искусни дефазивни везиста Новица Максимовић.

- Имао сам проблем с повредом леђа, па два-три дана нисам тренирао - нагласио је Максимовић. - Сада је то иза мене, прикључио сам се саиграчима у свакодневном раду и бићу у конкуренцији за састав за утакмицу с Чукаричким. Очекујем добру утакмицу на Бановом брду, у којој се надамо повољном резултату.        

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести