Стерлинг избачен из репрезентације због напада на Гомеза

ЛОНДОН: Нападач Манчестер Ситија Рахим Стерлинг одстрањен је из репрезентације Енглеске за дуел против Црне Горе због напада на саиграча Џоа Гомеза, потврдио је тамошњи Фудбалски савез.
sterling, epa
Фото: EPA-EFE/PETER POWELL

Стерлинг је у тренинг кампу национално тима физички насрнуо на Гомеза два дана после пораза Ситија у Ливерпулу (3:1), где су се баш њих двојица сукобили на терену у финишу утакмице.

Селектор Герет Саутгејт изјавио је да клупски ривалитет не сме да буде изнад интереса "Три лава".

"Један од највећих изазова за нас је био баш да освојимо ривалитет у клубовима са репрезентацијом. Нажалост, емоције су још увек свеже. Сада је најважније да се фокусирамо на Црну Гору", рекао је Саутгејт.

Након инцидента огласио се и Стерлинг на свом Инстаграм профилу поруцивши да никада није био склон инцидентима, али да су га сада нађачале емоције.

"Џо и ја смо разменили неке речи и морамо да наставимо даље. Познато је колико емоција има у спорту и морам да признам да су ме савладале. Ми смо добри и обојица разумемо да за пет или 10 секунди све може да се деси. Морамо напред, а не да праве тежу ствар него што је сада", написао је он.

Остаје питање да ли ће звезда Ситија бити у саставу за пут у Приштину и меч са тзв. Косовом у последњој утакмици квалификација за ЕУРО.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести