Стојковић објавио списак, без изненађења

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси саопштио је списак од 26 играча за квалификационе мечеве за Светско првенство против Луксембурга и Азербејџана.
dragan stojkovic piksi FSS
Фото: ФСС

На списку су голмани: Марко Дмитровић (Севиља), Предраг Рајковић (Ремс), Миле Свилар (Бенфика), одбрана: Страхиња Павловић (Монако), Милош Вељковић (Вердер), Стефан Митровић (Хетафе), Урош Спајић (Краснодар), Матија Настасић (Фиорентина), Никола Миленковић (Фиорентина), везни ред: Немања Гудељ (Севиља), Саша Лукић (Торино), Немања Максимовић (Хетафе), Урош Рачић (Валенсија), Марко Грујић (Порто), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Дарко Лазовић (Верона), Филип Младеновић (Легија), Михаило Ристић (Монепље), Немања Радоњић (Бенфика), Филип Костић (Ајнтрахт), Филип Ђуричић (Сасуоло), Андрија Живковић (ПАОК), Душан Тадић (Ајакс), напад: Александар Митровић (Фулам), Душан Влаховић (Фиорентина) и Лука Јовић (Реал Мадрид).

Да прескочимо две препреке до "финала" с Португалијом

Чекају нас две препреке које морамо да прескочимо до "финала" против Портигала. Нећемо потценити ривале, пружићемо максимум и верујем да ћемо испунити очекивања, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи утакмица против Луксембурга и Азербејџана у квалификацијама за Мундијал у Катару.

Стојковић је данас објавио списак за те мечеве, на којем су "проверене снаге" и најавио да ће Србија наставити да игра офанзивни фудбал.

Без обзира што смо несрећним случајем одиграли 1:1 у Ирској, уверен сам да ће утакмица против Португалије одлучивати. И да нам треба нерешен резултат у Лисабону ми ћемо ићи дна победу. Сами себи смо дали гол, али то је фудбал и дешавају се такве ствари. Видели сте, дешава се да један Шериф победи Реал Мадрид, изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Свака утакмица је изазов, знамо какве нас сада чекају и верујем да ћемо доћи до жељених резултата, додао је Стојковић.

На питање да ли га радује форма голгетера Душана Влаховића и Александра Митровића Пикси је рекао да је њему најважније да су живи и здрави, а да су голови нормална ствар.

Да ли ће у клубу дати један, два или три ништа ми не значи. То је само самопоуздање пред реперезентацију за њих и то је добра ствар, истакао је Стојковић.

Србија 9. октобра гостује у Луксембургу, а три дана касније дочекује Азербејџан.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести